3. turnirja za JL SQZS v ŠPORT PARKU KRSNIK (Dol. Počehova pri Mariboru) se je udeležilo 17 igralcev, 15 moških in 2 dekleti, tako da sta slednji tekmovali v skupni konkurenci s fanti. Terminsko prekrivanje z ostalimi turnirji  k sreči ni bistveno vplivalo na lepo število udeležencev.

Kljub temu, da sta izmed »Top 20« igralcev jakostne lestvice SQZS nastopila le 2 igralca, pa turnir vseeno ni bil neuspešen, saj so ostali nižje rangirani igralci ob veliki volji in zadovoljstvu v igranju squsha ponovno pokazali precej kakovostno igro.

Po igrah v predtekmovalnih skupinah ni bilo večjih presenečenj, vsi prvi in drugo postavljeni igralci so se uvrstili v četrtfinale. Smo pa bili v četrtfinalu priča tekmi turnirja (po kakovosti), v kateri je mladinka Pija BRGLEZ v dramatičnem dvoboju s 3:2 presenetljivo premagala izkušenega Andreja VIDMARJA. Slednjemu se je po vsej verjetnosti maščeval rahlo »gentlemenski« pristop k igri. Mu pa Pija BRGLEZ s sproščenostjo in veliko motivacijo, še posebej pa s kakovostjo svoje igre, ni dovolila, da bi preprečil presenečenje. Opozorjen, da s Pijo ni zobati češenj, Rok POGORNIK v polfinalu ni dovolil novega presenečenja. Pijo je premagal s 3:0, priznati pa je moral, da je bil kljub visokemu angažmaju svoje igre izigran v mnogo več posameznih točkah, kot je to pričakoval pred turnirjem.

Na drugi strani igralne razpredelnice se je do finala brez večjih težav prebil Sašo RADIČ. V finalu je do tehničnih težav zaradi zamenjave loparja ob koncu prvega seta vzdrževal enakopravnost v dvoboju z Rokom PODGORNIKOM. Z novim loparjem se nikakor ni mogel spoprijateljiti, tako da je Rok z gladko zmago s 3:0 osvojil svoj 5. turnir v Šport parku Krsnik. Prav tako Pija v borbi za 3. mesto ni imela večjih težav z omaganim očetom Pavlom, kateri pa tudi brez tega po vsej verjetnosti ne bi bil kos njeni odlični formi na tem turnirju.

Vsem v bližajočih praznikih želimo mnogo veselja, v prihodnjem letu pa mnogo sreče, še posebej pa vsega, česar se z denarjem (in volitvami) ne da kupiti.

Squash klub Maribor in Šport park Krsnik