Zmagovalci_SkofjaLokaV petek, 17.3., in v soboto, 18.3.2017, je v Škofji Loki potekalo ekipno državno prvenstvo v squashu za moške. Na prvenstvu je nastopalo 11 ekip iz petih klubov, z vsemi najboljšimi slovenskimi igralci. Med najboljše štiri so se po izločilnih bojih uvrstile ekipe SqK Konexa in kar tri ekipe SqK Škofje Loke.Mladi ekipi Škofja Loka 1 je uspelo ubraniti naslov prvakov.

V prvem polfinalu je v odločilni tekmi Klemen Kristan s 3:0 premagal Matica Kavaša in s tem ekipi Konex 1 odprl pot v finale. V drugem polfinalu je prva ekipa Škofje Loke gladko z 2:0 premagala ekipo Škofja Loka 3.
V finalu sta se kot prva pomerila druga nosilca ekip, Mark Hafner in Žan Bombek. Z izjemo prvega niza, ki ga je dobil Bombek 11:6 je Hafner gladko osvojil naslednje tri in osvojil prvo točko za Škofjo Loko. Sledil je dvoboj med Andražem Demšarjem in Martinom Mošnikom, ki ga je najboljši igralec na Balkanu brez težav dobil s 3:0 in izenačil rezultat na 1:1. V odločilni tretji tekmi sta se pomerila Klemen Kristan in Blaž Porenta. Mnenja o tem, kdo je favorit za zmago so bila zelo različna, tako da se je obetal napet obračun. Kar malo v nasprotju s pričakovanji je Porenta gladko dobil dvoboj z rezultatom 3:0 in ohranil pokal v Škofji Loki.
V boju za tretje mesto je ekipa Škofja Loka 2 z rezultatom 2:1 premagala Škofjo Loko 3. Vse podrobne rezultate najdete tukaj.

Končna razvrstitev:Vsi_eDP2017

1.ŠKOFJA LOKA 1
2. KONEX 1
3. ŠKOFJA LOKA 2
4. ŠKOFJA LOKA 3
5. SQUASHLAND 1
6. KONEX2
7. BLED ASP LESCE
8. IGRAJ SEVNICA
9. SQUASHLAND 2
10. ŠKOFJA LOKA 4