S ponedeljkovimi finalnimi nastopi se je končal eden izmed največjih mladinskih turnirjev v Evropi – Cologne Cup, na katerem je v letošnjem letu nastopilo 340 igralcev iz več kot štiridesetih držav. Zmaga je v najprestižnejši kategoriji do 19 let odšla z Viktorjem Byrtusom na Češko ter z Alice Green v Anglijo. V ostalih kategorijah so slavili še Max Forster (ENG) in Serena Daniel (USA) – U17, Franklyn Smith (ENG) in Malak Khafagy (EGY) – U15 ter Vivaan Shah (IND) in Nour Khafagy (EGY) – U13.

Slovenski igralci so na turnirju tokrat igrali rezultatsko bolj obrobne vloge, lahko pa smo vseeno zadovoljni, saj so z izjemo Nanje Urh vsi vknjižili mednarodne zmage. V prvo polovico turnirja se je sicer prebil le Luka Kustec, ki je v končni bilanci nato zabeležil dve zmagi in štiri poraze ter končno 30. mesto. Smolo z žrebom je imela Sara Nedič, ki je prvo kolo dobila nepostavljeno Egipčanko Nour Khafagy, ki je kasneje le z enim izgubljenim nizom osvojila turnir. Sara je svojo nesporno kvaliteto pokazala v nadaljevanju, ko je brez poraza osvojila končno 9. mesto. Nekaj smole z žrebom je imela tudi Nika Urh, ki jo je v prvem kolu premagala Indijka Mishra. Nika je v nadaljevanju ravno tako vknjižila tri pomembne mednarodne zmage in končno 19. mesto. Lana Nedič in Karlina Piber sta vsaka zmagali enkrat, podobno kot Manca Demšar v kategoriji G17 in Timotej Jenko v kategoriji B15. Za slednje dva, tako kot za Luka velja, da so novinci v kategorijah in da je še toliko težje osvajati točke, sete in zmage.

Mladinci Squash kluba Bled nadaljujejo svojo pot v Amsterdam, kjer se turnir začenja jutri.  Škofjeloški igralci pa so se vrnili domov in s tem tudi zaključili tekmovalno sezono 2017/2018.