Po turnirju v Kölnu in dvodnevnem treningu pri Rožletu v Hamburgu se je ekipa mladincev selila v Amsterdam. “Če me kdo vpraša, kateri turnir Super Serije naj obišče, je to zagotovo Nizozemski JO,” z navdušenjem trdi trener blejskih mladincev Franc Langus.Štiridnevni turnir se odvija na 21-ih igriščih, eno od teh pa je stekleno s tribunami na treh straneh, tako da si tekme lahko ogleda več kot tisoč gledalcev. Vse je na visoki ravni, dovolj prostora je za gibanje in ogled tekem na vseh igriščih.

Blejci so bili rahlo utrujeni, a še vedno pripravljeni za boj. Na DJO naletijo na še več Angležev, ki so res izvrstni, in poleg Egipčanov, Američanov in Indijcev krojijo vrh. Sistem je postavljen šele, ko organizatorji dobijo rezultate iz Kőlna, kajti večina karavane se seli v Amsterdam. Lestvica ESF se delno izniči, vendar je to prav za vse in neprimerno bolj realno kot turnir prej, saj nepostavljeni igralci na CJC  igrajo kvalifikacije in na koncu končajo na vrhu. Z malo smole zato tudi kot nosilec zaključiš že v prvem krogu. Nov sistem je torej pravi, nosilci so pravi in boj se prične.

Nika Urh, Karlina Piber, Nanja Urh in Timotej Jenko so se borili po najboljših močeh. V prvem krogu so sicer izgubili, v nadaljevanju pa so bili dvoboji na pravem nivoju. Zaključili so srečni in veseli, kljub temu, da so bili vmes tudi razočarani po izpuščenih priložnostih za zmago.

Osvojili so naslednja mesta:
Nika – 25. mesto; 5 odigranih tekem; 40 nastopajočih
Karlina – 26. mesto; 5 odigranih tekem; 40 nastopajočih
Nanja – 18. mesto; 6 odigranih tekem; 26 nastopajočih
Timotej – 59. mesto; 6 odigranih tekem; 64 nastopajočih

Turnir in izkušnje so zaključili s kratko in jedrnato besedo: “NORO”.

Zakaj tako pa si preberite na https://squashbled.si/poletna-turneja-3-del/

sqK Lesce Bled