Turnirja se je udeležilo 12 članov in štiri članice. Kljub povprečnemu številu udeležencev je treba poudariti, da se je turnirja udeležilo kar pet igralcev, ki zasedajo prvih pet mest na jakostni lestvici in sestavljajo slovensko reprezentanco. Turnir je bil torej izjemno močan.

 

Dekleta so se med seboj pomerila po sistemu, kjer je vsaka igrala z vsako. Najboljšo pripravljenost je prikazala Sara Rojnik (SqK Škofja Loka), ki je v svoji igri naredila še korak naprej. Sledila ji je Nina Kustec (prav tako SqK Škofja Loka), na tretje in četrto mesto pa sta se uvrstili Mojca Blažič (SqK igRaj Sevnica) in Pika Rupar (SqK Škofja Loka), ki je Sari odščipnila dva niza.

Pri moških smo videli številne pestre dvoboje, v polfinale pa so se uvrstili Martin Mošnik, Žan Bombek, Mark Hafner in Klemen Kristan.

Mošnik ni imel veliko dela in je v polfinale prišel izjemno spočit, podobno pa lahko rečemo za Hafnerja. Bombek je po lepi igri premagal klubskega kolega Andreja Sosiča in napredoval v polfinale. Nekoliko več »dela« pa je čakalo Kristana, ki se je moral pomeriti z dvema državnima reprezentantoma.

Najprej je imel dvoboj z Blažem Porento, ki je eden najperspektivnejših mladincev v Sloveniji. Porenta visoko kotira tudi v evropski konkurenci in vse kaže, da je pred njim svetla prihodnost v squashu. Nato je sledil boj z vedno neugodnim in izjemno nepredvidljivim Damjanom Adlešičem. Oba dvoboja sta se končala z rezultatom 3:1 v prid Kristana.

Polfinalna para sta bila Mošnik : Hafner in Kristan : Bombek. Mošnik je upravičil vlogo favorita turnirja in Hafnerja premagal s 3:0 v nizih. V drugem polfinalu je Kristan s 3:1 premagal Bombeka.

Sledila je izredno zanimiva tekma za 3. mesto med Hafnerjem in Bombekom. Tekmo je bolje začel Bombek, ki je povedel z 1:0. Hafner je nato našel svoj ritem in izenačil. Sledil je napet boj, ki se je zavlekel v 5. niz. V odločilnem nizu je bil prepričljivejši Bombek, ki je tako zasedel tretje mesto.

V finalu sta se pomerila Mošnik in Kristan. Vidno kondicijsko načeti Kristan, ki je imel za seboj že tri težke tekme, ni mogel resneje ogroziti Mošnika. Izjemoma sta odigrala finale na dva dobljena niza, ki ju je z rezultatom 11:9 in 11:8 dobil Mošnik.

Treba je poudariti izjemni ekipni uspeh SK Konex, ki je zasedel prva tri mesta, na prvih šestih mestih pa se je zvrstilo kar pet igralcev Konexa.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem turnirja in upamo, da se v prihodnje vidimo v še večjem številu.

UVRSTITVE

MOŠKI
Uvrstitev Ime Klub
1. Martin Mošnik SK Konex
2. Klemen Kristan SK Konex
3. Žan Bombek SK Konex
4. Mark Hafner SqK Škofja Loka
5. Andrej Sosič SK Konex
6. Boštjan Slemenšek SK Squashland
7. Damjan Adlešič SK Squashland
8. Borut Slatinšek SK Velenje
9 do 10 Blaž Porenta SqK Škofja Loka
9 do 10 Žiga Merčun SK Squashland
11. Jošt Dolinar SqK Škofja Loka
12. Matej Anton Drašler SqK Škofja Loka
DEKLETA
Uvrstitev Ime Klub
1. Sara Rojnik SqK Škofja Loka
2. Nina Kustec SqK Škofja Loka
3. Mojca Blažič SK igRaj Sevnica
4. Pika Rupar SqK Škofja Loka