V soboto, 2. junija, smo gostovali v Obsotelju v Športni dvorani v Podčetrtku, kjer se je ob squash turnirju odvijalo tudi državno prvenstvo v elektronskem pikadu. V konkurenci devetih igralcev in ene igralke je šla zlata medalja zopet v Kranj, vendar tokrat prvič z Davidom Praprotnikom. Drugo in tretje mesto sta osvojila Tomaž Čampa (SqK igRaj Sevnica) in Dominik Balaško (SqK Maribor). Do konca sezone se nam obeta še en turnir in sicer v Športnem centru Term Čatež v soboto, 30. junija.

Med igralci smo lahko pozdravili tudi povsem nov obraz – Jože Mulej, ki je že na svojem prvem turnirju zmagal eno tekmo in tudi v ostalih drago prodal svojo kožo. Že v obeh skupinah smo videli precej napete boje in položaj na jakostni lestvici nikakor ni bil pravo merilo za uvrstitev v skupini. Iz četrtfinalnih tekmem so se v polfinale prebili Dominik Balaško, Damir Škerl, David Praprotnik in Tomaž Čampa. V tekmah za razvrstitev od petega do osmega mesta je Primož Gajšek v klubskem obračunu premagal Ksenijo Kmetič, v dvoboju med “starima znancema” Srečkom Kregarjem in Gvidom Novakom pa je slavil Sreč.

V polfinalnem klubskem internem boju med Damirom in Tomažem je s 3:1 slavil Tomaž, med gosti pa je David precej bolj prepričljivo, kot smo si lahko mislili, nadigral Dominika s 3:0.

V tekmi za tretje mesto sta Damir in Dominik odigrala štiri nize, na koncu pa je Damir z 1:3 moral priznati premoč mlademu Štajercu. V finalni tekmi sta David in Tomaž odigrala polnih pet nizov polnih preobratov. Po Tomaževem vodstvu z 2:1 je David le umeril svoje udarce in na koncu zasluženo osvojil svoj prvi turnir za Veliko nagrado igRajca.

Končna razvrstitev:

1. David Praprotnik– SqK Kranj
2. Tomaž Čampa –SqK igRaj Sevnica
3. Dominik Balaško – SqK Maribor
4. Damir Škerl – SqK igRaj Sevnica
5.-6. Primož Gajšek – SqK igRaj Sevnica
5.-6. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
7.-8. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
7.-8. Gvido Novak
9. Jože Mulej
10. David Tušar – SqK igRaj Sevnica

Fotogalerijo in trenutno razvrstitev za Veliko nagrado igRajca najdete na www.igraj.org

Pred poletjem se nam obeta še en turnir in to že konec meseca, v soboto, 30.6., v Termah Čatež.