ZmagovalkeNa prvem damskem turnirju z denarnim nagradnim skladom 100 evrov v sezoni je v soboto, 5.12., v Podčetrtku med 11 igralkami iz štirih slovenskih klubov zmagala Nada Bambič. Na turnirju je nastopilo prvih pet s trenutne slovenske jakostne lestvice. Za številčno močno udeležbo s šestimi nastopajočimi so poskrbele igralke iz Squash kluba Lesce Bled.

Iz predtekmovalnih skupin so se v četrtfinale prebile bolj ali manj pričakovane igralke izmed katerih so v polfinalu nadaljevale Mojca Blažič, Pia Erjavec, Sara Hafner in Nada Bambič. V prvi polfinalni tekmi sta se pomerili Mojca in Pia – finale si je po zmagi s 3:1 zagotovila Mojca. V drugem polfinalu je po precej izenčeni igri zmago s 3:1 nad Saro zabeležila Nada. V tekmi za tretje mesto sta se tako pomerili Pia in Sara – po prvem nizu, ki ga je z 11:6 dobila Sara, je Pia prevzela vajeti v svoje roke in naslednje tri dobila na 5, 6 in 7.

V finalu sta se pomerili Mojca Blažič terNada Bambič in po številnih zapravljenih priložnostih je Nada dobila svoj prvi finale v Podčetrtku z 12:10, 11:9 in 11:8.

Končni vrstni red:

1 Nada Bambič – SqK Konex
2 Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica
3 Pia Erjavec – SqK Lesce Bled
4 Sara Hafner – SqK Škofja Loka5-8 Tina Prevodnik – SqK Škofja Loka
5-8 Saša Rakovec – SqK Lesce Bled
5-8 Urška Ferjan – SqK Lesce Bled
5-8 Eva Trseglav – SqK Lesce Bled
9 Tina Ferjan – SqK Lesce Bled
10 Sanja Milijaš – SqK Lesce Bled
11 Jerneja Medved – SqK igRaj Sevnica

Naslednji damski turnir v organizaciji Squash kluba igRaj Sevnica bo 2.aprila 2016 v Termah Čatež.