GoranVuckovicV soboto, 16.4.2016, je v Škofji Loki potekal odprti turnir za moško jakostno lestvico, na katerega se je prijavilo 13 kvalitetnih igralcev vseh generacij. Od tega je bilo 11 članov Sqk Škofja Loka, ostala dva pa sta bila iz SqK Konex ter ŠD Squashland. Igrali so po sistemu dvojnega izpadanja, za katerega velja, da igralec po porazu lahko doseže največ tretje mesto.

Tokrat se je turnir uradno pričel z izredno zanimivo tekmo med Goranom Nedičem ter novo registriranim članom SqK Škofja Loka Maticem Kavašem, za katerega je bil to prvi turnir po dolgem času neigranja. Matic je s svojo močno in aktivno igro suvereno dobil prvi set, vendar je po številnih napakah in nezbranosti na koncu izgubil s tesnim rezultatom 3:2.

Sledila je borba med dvema perspektivnima mladincema in sicer Blažem Porento ter Rakovec Majem. Za oba velja, da iz dneva v dan vidno napredujeta in to sta tokrat tudi jasno pokazala na igrišču ter s tem marsikomu dala vedeti, da z njima ni več heca. Dvoboj se je končal z rezultatom 3:0 v prid Blaža.

Na drugem igrišču pa sta se v boj podala dva izkušena veterana in sicer odlično kondicijsko pripravljen Gregor Kustec ter Goran Miličević, za katerega je značilna umirjena in tehnično natančna igra. Tokrat je slavil Kustec. Sledile so še tekme med najmlajšim talentiranim igralcem Lukom Kustec ter edinim levoročnim igralcem Markom Hafner, kjer je zmagal slednji in sicer 3:0.

Jošt Dolinar, ki v svoji kategoriji sodi me boljše igralce, pa je v prvem kolu naletel na Gorana Vučkoviča. Le ta ga je z rezultatom 3:0 poslal v spodnji del žreba.

V drugem kolu smo bili priča izredno enakovredni in kvalitetni tekmi med Aljažem Peterneljem in Markom Hafnerjem, kjer je z rezultatom 3:2 zmagal Aljaž in tako Marka poslal v spodnji del žreba. Andraž Demšar je po pričakovanjih, a dokaj tesnem rezultatu 3:2 premagal Nedić Gorana. Gregor Kustec je z lepo aktivno igro bil boljši od Porenta Blaža (3:0). Žan Bombek pa s svojo izredno agresivno igro ni uspel premagati Gorana Vučkoviča in tako s končnim rezultatom 3:0 pristal v drugem delu žreba.

Obe polfinalni tekmi sta se zaključili z rezultatom 3:0. Prvo je dobil Andraž Demšar. Njegov nasprotnik je bil Gregor Kustec. Drugo polfinale pa je po pričakovanjih dobil Goran Vučkovič, ki je igral proti Peternelj Aljažu.

V spodnjem delu so se v »polfinalnih« tekmah za tretje mesto pomerili Goran Nedič in Gregor Kustec ter Aljaž Petrnelj in Mark Hafner. V prvem »polfinalu« se je zmage z 2:0 veselil Goran, v drugem pa je v napetem »rematch« dvoboju z 2:1 ponovno zmagal Aljaž Peternelj. Aljaž je nato brez večjih težav premagal vidno utrujenega Gorana Nediča in tako osvojil 3. mesto.

Finale turnirja pa je bil nekoliko daljši. V prvem setu je Andraž s svojo agresivno igro Goranu Vučkoviču delal kar nekaj sivih las in z odločno igro povedel 1:0. Drugi set je »Vule« brez večjih težav pospravil  v svoj žep. Sledile so številne lepe akcije, ki so Andraža pripeljale do vodstva 2:1, nato pa je je »Vule« v sami končnici, kot se za njega spodobi, vajeti vzel v svoje roke in suvereno s kontrolirano igro zmagal z 3:2.

Končna uvrstitev:

1. Vučkovič Goran
2. Demšar Andraž
3. Peternelj Aljaž
4. Nedič Goran
5. Hafner Mark
6. Kustec Gregor
7. Kavaš Matic
8. Porenta Blaž
9.-12. Kustec Luka
9.-12. Bombek Žan
9.-12. Miličevič Goran
9.-12. Dolinar Jošt
13. Rakovec Maj