zmagovalciV Škofji Loki sta v soboto, 26.11.2016, potekala ženski in moški turnir za slovensko jakostno lestvico. Zmagovalca sta postala Nada Bambič in Andraž Demšar. Ženskega turnirja se je udeležilo 6 igralk, vključno s prvimi tremi na lestvici. Igralo se je po sistemu dveh skupin, iz katerih sta prvi dve v vsaki skupini napredovali v polfinale, obe tretji pa sta igrali za tretje mesto.

Najprej sta za peto mesto igrali Tina Prevodnik in Manca Demšar, kjer je v napeti in enakovredni tekmi zmagala Tina Prevodnik s 3 : 1. Z zmago nad Mojco Blažič in Tiano Milićević sta v finale napredovali Nina Kustec in Nada Bambič. Za tretje mesto je Mojca s 3 : 0 premagala mlajšo Tiano, v finalu pa je Nada v enakovrednem boju premagala Nino z rezultatom 3:1 .

Moški so igrali po prilagojenem sistemu dvojnega izpadanja, na način, da igralec po porazu lahko doseže v repesažu največ tretje mesto.

Turnir je potekal v medgeneracijskem boju veteranov in mladincev. Tokrat so tudi zaradi poškodb kratko potegnili starejši igralci, saj sta predčasno zaključila s turnirjem Adlešič in Kustec. Drugače pa je tekmovanje  postreglo z vrsto  napetih in vznemirljivih dvobojev, prvi je bil že v osmini finala, ko je Jošt Dolinar premagal najmlajšega udeleženca Luka Kusteca v tesnih 4-ih setih. Jošt je tudi v naslednji tekmi pokazal veliko želje, a je zadostovalo zgolj za dva seta proti Andražu Demšarju. Svoj visok položaj na slovenski lestvici sta obranila Blaž Porenta in Goran Nedič, prvi z zmago nad Adlešičem, drugi pa s suvereno zmago nad Kustecem. V spodnjem delu žreba pa je Aljaž Peternelj brez težav premagal Gorana Miličeviča in se pridružil Andražu, Goranu in Blažu v polfinalu. V prvem polfinalu med Porento in Peterneljem so odločale malenkosti, ki jih je starejši Peternelj uspel obrniti v svoj prid v zaključkih setov, ki so se vsi končali na razliko. V drugem polfinalu pa je Demšar z močno in raznovrstno igro gladko premagal Nediča. V finalu dveh reprezentantov in trening partnerjev je ponovno zmagal Demšar, tokrat s 3 : 1.

zmagovalciKončna razvrstitev moški:

1. Andraž Demšar
2. Aljaž Petrnelj
3. Blaž Porenta
4. Goran Nedič
5. Jošt Dolinar
6. Goran Miličevič
7- 8. Gregor Kustec, Filip Bojko
9-10. Luka Kustec, Anton Drašler
11-12. Oskar Škulj, Damjan Adlešič