ZmagovalciV nedeljo, 22.1.2017, je v Šport parku Krsnik v Dolenji Počehovi pri Mariboru potekal 2. turnir v sezoni 2016/17, ki je štel tudi za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije, katerega se je udeležilo 14 tekmovalcev. V prvem delu turnirja so se tekmovalci med seboj pomerili v 4 skupinah po sistemu Round-Robin, iz katerih sta se po 2 najboljša uvrstila v četrtfinalne dvoboje.

V finalu smo bili priča zelo kakovostni igri med prvima nosilcema turnirja Žanom BOMBKOM (1) in Martinom MOŠNIKOM (2), kateremu je to bila četrta uvrstitev v finale pri štirih udeležbah. Z rezultatom  11/5, 11/5 in 11/6 je Martin M. ponovil uspeh iz vseh svojih dosedanjih udeležb in osvojil svoj četrti turnir v ŠP Krsnik. Martin M. je v polfinalu po dokaj dramatični igri dobil svoj dvoboj proti več let odsotnemu povratniku na turnirje Klemnu KRISTANU z 11/4, 11/9 in 11/9. Lažje je bilo Žanu B., saj je Pija BRGLEZ polfinalni dvoboj predhodno predala. Tako je Klemnu K. brez borbe končno pripadlo tretje mesto na turnirju.

V tekmi z 5. mesto na turnirju se je po daljši odsotnosti še eden povratnik Dominik BALAŠKO dobro upiral Tomažu PEČJAKU (3), vendar ne dovolj. Vidno utrujeni Tomaž ČAMPA (7) pa je moral priznati premoč v dvoboju za 7. mesto prav tako ambasadorju dobre volje na turnirjih Srečku KREGARJU (5).

Pohvale za solidno igro ob majhni kilometrini si zaslužita novinca na naših turnirjih Boštjan KUHAR in Anton DROFENIK, za Klemna Kristana pa v dobro squasha upamo, da mu bo v bodoče igranje na turnirjih za JL prišlo v navado.

Kompletne rezultate oz. končni vrstni red si lahko tukaj in tukaj.