V soboto, 23. marca 2019, je bil v Squashlandu v Ljubljani turnir super serije za jakostno lestvico. Udeležilo se ga je 16 tekmovalcev in 12 tekmovalk, od tega štiri s Hrvaške.

V ženski konkurenci je zmaga s Franko Vidović odšla na Hrvaško, v moški konkurenci pa z Martinom Mošnikom v ljubljanski Konex. Oba sta slavila brez izgubljenega niza.

Turnir je bil eden od pripravljalnih korakov za prihajajoče evropsko ekipno prvenstvo, ki bo v začetku aprila v portugalski Lizboni. Sicer pa so se turnirja udeležili igralci iz vseh slovenskih squash klubov, kar je precejšnja redkost.

Vodja Squashlanda, Goran Milićević, je ob še enem uspešno zaključenem turnirju dejal, da z veseljem opaža, da število tekmovalcev iz turnirja v turnir narašča. »Squashland postaja širše prepoznaven in uveljavljen poligon za merjenje moči najboljših ne samo v državi, ampak tudi v širši regiji. Tokrat so turnir popestrile najboljše tekmovalke iz Hrvaške, udeležila pa sta se ga tudi slovenski državni prvak in najboljši mladinec.«

Goran je še poudaril, da je Squashland, kot edini tovrstni center s šestimi igrišči v državi, uresničil želje za večjo popularizacijo te igre v Sloveniji. »Tako število igrišč daje igralcem ustrezno igralno udobje, saj tekmovanja potekajo tekoče, brez mukotrpnega dolgotrajnega čakanja na naslednjo igro, turnirji pa se lahko zaključijo v normalnem času, ne da bi se zavlekli pozno v noč. Tako je interes igralcev za udeležbo turnirjev večji, kar, kot sem povedal na začetku, že občutimo vsakič, ko razpišemo turnir.«

Razvrstitev

Moški

1 Martin Mošnik – SqK Konex

2 Mark Hafner – SqK Škofja Loka

3 Jošt Dolinar – SqK Škofja Loka

4 Blaž Porenta – SqK Škofja Loka

5 Luka Kustec – SqK Škofja Loka

6 Žiga Merčun – SqK Squashland

7 Toni Drašler – SqK Škofja Loka

8 Boštjan Slemenšek – ŠD Squashland

9 Tomaž Guzelj – ŠD Squashland

10 Borut Slatinšek – SqK Vojnik

11 Oskar Škulj – SqK Škofja Loka

12 Goran Milićević – ŠD Squashland

13 Aljoša Brglez – SqK Štajerske

14 Maks Bombek – SqK Velenje

15 Timotej Jenko – SqK Lesce Bled

16 Jure Jagodic – SqK Kranj

 

Ženske

1 Franka Vidović – Hrvaška

2 Sara Rojnik – SqK Škofja Loka

3 Nina Kustec – SqK Škofja Loka

4 Pika Rupar – SqK Škofja Loka

5 Paulina Radoš – Hrvaška

6 Nanja Urh – SqK Lesce Bled

7 Josipa Peršun – Hrvaška

8 Sara Hafner – SqK Škofja Loka

9 Nika Urh – SqK Lesce Bled

10 Tiana Milićević – ŠD Squashland

11 Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica

12 Andrijana Katalenić – Hrvaška