21381581Na prvi squash turnir v letu 2014, ki se je odvijal v soboto, 4. januarja v Univerzitetnem športnem centru v Mariboru, se je prijavilo kar 20 igralcev, eden celo iz daljne Avstralije, ki dela in živi v Avstriji. Zmaga je šla z Zoranom Repijo v Prlekijo, drugo mesto je ostalo v Mariboru s Sašom Radićem, tretje pa je osvojil Avstralec Neil Munro, ki je na turnir prišel iz sosednje Avstrije.

Po hudih  bojih v skupinah so se v četrtfinale uvrstili: prvi nosilec turnirja Zoran Repija, Dominik Balaško, Aljoša Brglez, Žan Bombek, Srečko Kregar, Neil Munro, Janez Belšak in Sašo Radić. V četrtfinalnih dvobojih je Repija premagal  Brgleza s 3:0, Radić Bombeka s 3:0, Balaško Belšaka s 3:1 in Munro Kregarja s 3:0.

V ½ finalu sta se pomerila Zoran Repija in Neil Munro ter končala z rezultatom 3:0 v prid Repiji. Drugi ½ finale sta odigrala Sašo Radić in Dominik Balaško, ki je nekdanjemu trenerju z natančnimi žogami povzročil kar nekaj  težav in le za las zgrešil finale ter tekmo izgubil s 3:2. Za tretje mesto sta tako pomerila Balaško in Munro.  Balašku je nekoliko padla koncentracija, njegove žoge niso bile več tako natančne, tako  je tretje mesto zasedel Avstralec Neil Munro.

V finalu se je Sašo Radić postavil po robu Zoranu Repiji, vendar mu je po dveh odigranih nizih vidno zmanjkalo moči . Moral je priznati premoč  Zoranu, ki je tekmo dobil s 3:1.

Končni vrstni red turnirja:21381582

1. Zoran Repija
2. Sašo Radić
3. Neil Munro
4. Dominik Balaško
5. Žan Bombek
6. Aljoša Brglez
7. Janez Belšak
8. Srečko Kregar
9. Gvido Novak
10. Boris Krumpak
11. Jurij Korošec

12 – 14 Gregor Artnik, Suzana Brezak, Klemen Trobiš

15 – 20 Peter Jeraj, Maks Bombek, Nej Rader, Marinka Horvat, Mitja Lubej, Andrej Črešnar