Zmagovalci_01Po daljšem času smo v soboto, 26.10.2013, v Veržeju znova doživeli squash turnir za slovensko jakostno lestvico. Udeležilo se ga je 14 tekmovalcev in tekmovalk, sodelovala sta tudi tekmovalca iz Avstrije. V Veržeju so tako izpeljali dva turnirja za slovensko jakostno lestvico – v ženski in v moški konkurenci – in tako dobili dva zmagovalca – Mojco Blažič in Zorana Repijo.

Na ženskem turnirju je tekmovalo 5 tekmovalk,Zmagovalke_01 ki so igrale vsaka z vsako. Zmagovalka je na koncu postala Mojca Blažič, kar je glede na trenutno razvrstitev na slovenski jakostni lestvici precejšnje presenečenje. V tekmi za prvo mesto je Mojca premagala domačo reprezentančno kolegico Saro Rojnik.
1.Mojca Blažič SK igRaj-Sevnica
2.Sara Rojnik   SKPoint Veržej
3.Andreja Kovač SKPoint Veržej
4.Natalija Zrim SKPoint Veržej
5. Marinka Horvat SKPoint Veržej
V moški konkurenci pa je sodelovalo 9 moških in dve tekmovalki, ki so odigrali turnir z dvojnim k.o. sistememom, pri čemer je imel vsak tekmovalec kljub porazu možnost priti do finala. Oba turnirja si je ogledalo kar lepo število gledalcev. Vzdušje je bilo zelo tekmovalno nastrojeno, kot vedno pa z obilico dobre volje in zabave med tekmovalci in gledalci.Tekme so se vrstile do poznih večernih ur, vendar so vsi tekmovalci ostali do finala in in navijali za svoje favorite. Tudi v moški konkurenci je razplet na prvih treh mestih nekoliko presenetljiv, saj je za nespornim favoritom Zoranom Repijo drugo mesto osvojil Gorazd Zelko in to po nekajmesečni odsotnosti s tekmovalne squash scene.
1. Zoran Repija SK Point Veržej
2. Gorazd Zelko SK Point Veržej
3. Rok Podgornik SK Maribor
4. Othmar Ruprecht  Sk Paradies – Graz
5-6. Thomas Maringer SK UWK – Graz
5-6. Blaz Kunšič SK Bled
7-8. Mojca Blažič SK igRaj-Sevnica
7-8. Štefan Sever  SK Point Veržej
9-11. Sara Rojnik   SK Point Veržej
9-11. Jurij Korošec    SK Point Veržej
9-11. Grut Boris    SK Point Veržej