Zaključnega šestega squash turnirja mladinske regionalne lige sezone 2011-12 v Mariboru v organizaciji ŠPORT PARK-a KRSNIK in SQUASH KLUB-a MARIBOR so se udeležili tekmovalci iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, kateri so se pomerili v kategorijah dekleta U15 in U17 ter fantje U13, U15, U17 in U19.

Kljub odsotnosti nekaterih boljših igralcev starejših kategorij mladincev, še posebej iz Slovenije in Hrvaške, smo bili priča mnogim zelo kakovostnim in razburljivim dvobojem, ki dajejo upanje, da bomo na območju te regije dobili nekaj vrhunskih igralcev oz. igralk squasha v evropskem merilu.

Pri dekletih je turnir ponovno zaznamovala Slovenka Pija BRGLEZ, ki je s prepričljivima zmagama v kategorijah U15 in U17 osvojila skupno v obeh zadnjih sezonah 15 zaporednih prvih mest oz. obe sezoni ni doživela poraza. Drugo mesto je obakrat osvojila Hrvatica Ana BENKO, na tretjem mestu pa sta pristali Srbkinji Katarina JEREMIČ v U15 in Lana PROKIČ v U17. Kot novinko regionalne lige je pohvaliti igro 11 letne domačinke Line KOPŠE, ki je z zmagama nad izkušenejšima nasprotnicama v kategoriji U15 osvojila za svoj prvi nastop zelo dobro peto mesto.

Pri fantih pa je prvo ime turnirja Srb Dušan ŠIKMAN, kar je dokazal z zmagama v kategorijah U17 in U19. Takoj za njim sta enakovredno Hrvat Roko VONČINA z zmago v U13 in drugim mestom v U15 in Srb Aleksandar ŠOFRANAC z zmago v U15 in drugim mestom v U17. Enakovredno tretje ime turnirja pa sta Hrvat Viktor MILOSAVLJEVIĆ z bronom v U13 in U15 ter Srb Dimitrije JOVANOVIĆ z bronom v U17 in U19.

Od Slovencev se je izkazal domačin Dominik BALAŠKO z osvojitvijo drugega mesta v U19. Še posebej spodbuden je njegov napredek v igri, z dodatnimi tekmovalnimi izkušnjami pa ima v bodočnosti možnost mešati štrene trenutno boljšim.

Uvrstitve

Deklice U15

1. Pija BRGLEZ
2. Ana BENKO
3. Katarina JEREMIĆ
4. Lana PROKIČ
5. Lina KOPŠE
6. Ivana ĐORĐEVIĆ
7. Anđela VRGOTIĆ

Deklice U17

1. Pija BRGLEZ
2. Ana BENKO
3. Lana PROKIČ
4. Katarina JEREMIĆ
5. Ivana ĐORĐEVIĆ

Dečki U13

1. Roko VONČINA
2. Ivan KRZNARIĆ
3. Viktor MILOSAVLJEVIĆ
4. Fran MARCELIĆ
5. Nikola ALEKSIĆ
6. Žiga LORGER

Dečki U15

1. Aleksandar ŠOFRANAC
2. Roko VONČINA
3. Viktor MILOSAVLJEVIĆ
4. Ivan KRZNARIĆ
5. Fran MARCELIĆ
6. Nikola ALEKSIĆ

Dečki U17

1. Dušan ŠIKMAN
2. Aleksandar ŠOFRANAC
3. Dimitrije JOVANOVIĆ
4. Dominik BALAŠKO
5. Miha SIMONIČ

Dečki U19

1. Dušan ŠIKMAN
2. Dominik BALAŠKO
3. Dimitrije JOVANOVIĆ
4. Žan BOMBEK
5. Miha SIMONIČ

Preglednice oz. rezultate tekmovanja v vseh kategorijah vključno s fotografijami si lahko ogledate na http://www.sp-krsnik.si/jrsl-2012-zakljucni-squash-turnir in na http://www.squash.si/mladinska-regionalna-squash-liga/