Na prvem turnirju v rojstnem mestu Squash zveze Slovenije v Vojniku je med desetimi nastopajočimi v soboto, 24.novembra, zmagal Grega Ivanuš. Drugo in tretje mesto sta pripadli Mihi Černetu in Davidu Praprotniku. Led sta s svojim prvim nastopom na kakšnem uradnem turnirju prebila tudi dva domača igralca in pokazala borbeno ter napadalno igro.

Po skupinskem delu in četrtfinalnih nastopih sta se v polfinalih pomerila Žan Bombek in Grega Ivanuš ter Miha Černe in David Praprotnik. V prvem polfinalu je Grega suvereno kontroliral dvoboj in s svojo hudomušno igro uspešno miril močne Žanove napade ter na koncu zmagal s 3:0. V drugem polfinalnem obračunu pa je bila tekma izjemno izenačena, vendar je Miha uspel tri nize v končnici obrniti v svojo korist in zmagati s 3:1.

V tekmi za tretje mesto je po številnih napornih obračunih precej izčrpan David vseeno uspel dovolj gladko premagati edinega mladinca na turnirju in si zagotoviti tretje mesto. Žan je sicer skozi vse nize močno napadal, vendar mu je na koncu malo zmanjkalo pri raznovrstnosti v igri.

V finalu sta se tako pomerila Miha in Grega, videli smo zelo borbeno tekmo, v kateri je Miha zelo dobro pariral Gregi, vendar mu je na koncu tudi zmanjkalo zbranosti in moči.

Končni vrstni red:

1. Grega Ivanuš – Murska Sobota
2. Miha Černe – igRaj Sevnica
3. David Praprotnik – Kranj

4. Žan Bombek – Velenje
5.-8. Tanja Tomšič – Kranj
5.-8. Boris Marič
5.-8. Tomaž Jenko – Kranj
5.-8. Tomaž Čampa – igRaj Sevnica
9. Maks Bombek
10. Boštjan Marolt

Prvi turnir je tako uspel v vseh pogledih, domačini iz Vojnika so obljubili, da to ni njihov prvi in zadnji turnir, ter da bodo še organizirali turnirje, poleg tega pa se bodo udeležili še kakšnega v bližini. Organizatorjem se je potrebno zahvaliti za odličen turnir, saj so poskrbeli tudi za pokale, nagrade in prigrizke, na galeriji pa je bilo mogoče videti tudi precej gledalcev, ki bodo v prihodnje verjetno na turnirjih tudi nastopali.

V Vojniku se vidimo naslednjič!

Privacy Preference Center