Na prvem PSA Closed Sattelite turnirju v Šport parku Krsnik v Dolnji Počehovi pri Mariboru je med 16 nastopajočimi zmago pričakovano slavil najvišje uvrščeni slovenski igralec Martin Mošnik.

Turnir je zaznamovala močna udeležba, saj je nastopilo kar 6 od prvih 12 na slovenski lestvici.

Zmagovalec turnirja je po pričakovanjih Martin MOŠNIK (1), najvišje rangiran slovenski igralec na lestvici PSA, trenutno na 143. mestu. V finalu je dokaj zanesljivo s 3/0 premagal domačina Andreja ROBNIKA (3/4), kateri je v polfinalu s 3/0 v mariborskem obračunu premagal Roka PODGORNIKA. Le ta je v četrtfinalu presenetil drugega nosilca turnirja Jurija JAKŠETA (2) v dokaj izenačenem dvoboju z zmago 3/1. V drugem polfinalnem dvoboju je bil prav tako ne postavljen igralec, Zoran REPIJA, ki je v četrtfinalu s 3/0 premagal Izidorja SOSIČA (3/4). V četrt finalih izločena nosilca sta se srečala v dvoboju za 5. mesto. Tega je moral zaradi poškodbe Izidor SOSIČ prepustiti Juriju JAKŠETU.

Televizijsko reportažo si lahko ogledate na TV Slovenija, regionalni program Maribor (TV Maribor) v torek, 12/2-2013 ob 18:00, več pa še v petek, 22/2-2013 v oddaji Športni kompas.

Podrobne rezultate turnirja najdete tukaj (Rezultati_PSA_Krsnik_201302), več o turnirju pa na spletnih straneh ŠP Krsnik.