Hrvaška igralca Vedran Švonja in Paulina Radoš sta osvojila prvi mesti na letošnjem pokalu Balkana v Beogradu, Srbi pa so si priborili srebra v moški in ženski konkurenci z Dušanom Šikmanom in Jeleno Dutino.

Turnir v beograjskem klubu SquashLand je kot ponavadi potekal v vrhunskem vzdušju, k čemur je pripomogla tudi odlična organizacija. Udeležba je bila mednarodna, največ uspeha pa so imeli prav hrvaški igralci.

V ženski konkurenci je Paulina Radoš v finalu porazila Jeleno Dutino in tako osvojila drugo zaporedno zmago na turnirjih GP Serije ter tako napovedala resno kandidaturo za skupno zmago v sezoni 20147/2015. Tretje mesto je osvojila Andrijana Katalinić, Hrvaška.

Pri moških so tri od prvih štirih mest zasedli Hrvati, le srebro je odšlo v srbske roke. Tako so se od prvega do četrtega mesta razvrstili Vedran Švonja (CRO), Dušan Šikman, (SRB), Martin Kegel (CRO) in Srđan Maksimović (CRO). To je prva zmaga Vedrana Švonje na turnirjih GP Serije, ki potekajo od leta 20112.

Turnirja se je udeležilo tudi pet igralcev iz Slovenije. Med njimi sta se najbolje odrezala Igor Pejić in Jurij Jakše, oba sta klonila v četrtfinalu. Od Jakšeta je bil boljši Maksimović, od Pejića pa končni zmagovalec Švonja.

Naslednji turnir GP Serije bo decembra v Zagrebu.

BalkanCup2014m1-16

BalkanCup2014m17-20

GP 2014-2015 moški

GP 2014-2015 ženske

GP02

GP03 GP04

GP01