Sara Rojnik

Sara Rojnik je svojo pot v skvošu začela v Squash klubu Veržej in jo nadaljuje v Squash klubu Škofja Loka. Svoja naslova državne prvakinje je osvojila v letih 2014 in 2018.

Tekmovalni dosežki:

  • 2 x članski posamični državni prvak (2014 in 2018)
  • 5 x članski ekipni državni prvak
  • 20. mesto na Evropskem posamičnem prvenstvu 2018
  • 1. mesto na Balkanskem posamičnem prvenstvu 2019 v Ljubljani

Sara Rojnik, rojena 1992, članica SQ Škofja Loka, je bila državna prvakinja leta 2014 in 2018, na mednarodni ravni je leta 2018 beležila 20. mesto na EP v Grazu, leta 2019 pa 1. mesto na Balkanskem prvenstvu v Ljubljani.

Sara je najprej 10 let je trenirala atletiko, potem pa se je silovito zaljubila v squash. Trenirati ga je začela pri 20. letih, najprej s trenerjem Zoranom Repijo, nato pa Goranom Vučkovićem.

»Za zmagovalno igranje je treba biti dobro tehnično, taktično in kondicijsko pripravljen, veliko pa je odvisno tudi od psihične priprave športnika, sploh pri nas ženskah, ki smo bolj čustvene. Seveda je super tudi, če imaš talent in odličen občutek za lopar in žogo, se pa s trdim delom, vztrajnostjo in pravim pristopom da kljub tem ‘pomanjkljivostim’ veliko doseči,« pove Sara, ki poudari, da je vsak turnir posebna izkušnja, veliko novega in zanimivega pa se doživi na turnirjih v tujini, zato je izkušnja na njih pravzaprav nuja za svoj napredek. »Seveda sem vesela vsake zmage, a ko igraš za ekipo, še toliko bolj. Zato mi je zelo v spominu zmaga na tekmi za 3. mesto na Evropskem ekipnem prvenstvu v Ljubljani leta 2015. Najbolj pa me je zadel poraz na državnem prvenstvu leta 2019, ko sem izgubila proti naši Nini Kustec, saj sem skoraj celo sezono zmagovala in nekako pričakovala, da v finalu ne bom imela težav.«

Squash je za še vedno aktivno igralko Saro Rojnik postal vedno prisoten del življenja: leto dni je kot trenerka delala v Rusiji, magistrirala je na tematiko squasha na ljubljanski Fakulteti za šport, kot kineziologinja (veda o gibanju človeškega telesa) dela v zdravstvu. »Videla sem veliko sveta, pridobila številne nove izkušnje, spoznala mnogo novih ljudi in prijateljev, doživela ogromno lepih trenutkov. In če bi lahko, bi vse še enkrat ponovila.«

Galerija