Anamarija Slabe

Anamarija (Nuša) Slabe je prva slovenska državna prvakinja, svoja naslova je osvojila v letih 1992 in 1993

Tekmovalni dosežki:

  • 2 x članska posamična državna prvakinja

Anamarija Slabe, rojena 1963 je trenirati začela pri 28. letih, leta 1991. Najprej je igrala za mengeški klub Fit-Top, nato za ljubljanski Konex. Treniral jo je Anton Mohorčič. Tekmovalno kariero je zaradi poškodbe – strgane kolenske križne vezi – zaključila pri 40-tih letih, leta 2003. Potem se je razgibavala z badmingtonom.

»Squash me je pritegnil, ker omogoča, da se v kratkem času maksimalno razgibaš in nadihaš. Za tekmovanje moraš biti seveda dobro fizično in taktično pripravljen, predvsem pa moraš biti sproščen,« na kratko oriše svoje izkušnjo iz kariere igranja squasha.

Med spomine se ji vrine njena zmaga nad takrat edino profesionalno igralko med Slovenkami, ki je pod taktirko vrhunsko strokovno usposobljenega moštva trenirala predvsem v tujini: »Merjenje z njeno usposobljenostjo – bila je tudi pol mlajša od mene – v finalu 2. državnega prvenstva je bilo težko opravilo, zato sem bila zelo ponosna nase, da se pod takim pritiskom nisem zlomila in jo premagala. Pomagalo mi je tudi, da sem upoštevala namige, ki jih je Petri dajal njen trener,« se nagajivo nasmehne. Na vprašanje, kaj ji je squash dal v življenju, se za hip zamisli: »Veliko uvidov v svojo psiho.«

Galerija