Goran Vučkovič

Goran Vučković, rojen leta 1969, je bil državni prvak v letih 1995, 1998 in 1999. Trenirati je začel leta 1992, pri 23. letih, igrati je začel v SqK Novo mesto, nato v SqK Squashland, pa SqK Kranj, danes je član SqK Škofja Loka, kjer je tudi glavni trener.

Tekmovalni dosežki:

  • 3 x članski posamični državni prvak – 1995, 1998 in 1999

Na mednarodnem parketu se je pomeril na Evropskem prvenstvu državnih prvakov (Champion of Champions) v Monte Carlu leta 1995, če se prav spominja, se je uvrstil okoli 15. mesta, igral pa je tudi na več evropskih ekipnih prvenstvih. »Tekmovalno kariero sem končal leta 1999, pri 30. letih, ko sem dobil zaposlitev na Fakulteti za šport in sem kariero preselil iz neposredne prakse v posredno prakso in neposredno teorijo,« pove Goran, bolj znan kot Vule.

Spomini? »Spoznal sem veliko izjemnih ljudi, ki so mi v športni praksi in teoriji ter tudi v življenju dokazali, da je prav vsak dan možno dojeti nekaj, kar je bilo včeraj neznanka. Seveda do tega ne prideš brez konkretnega vložka, torej zagnanosti in trdega treninga. V posebno zadovoljstvo mi je bilo, da sem na igrišču lahko prekrižal loparje z igralci, ki so bili na svetovni lestvici v deseterici najboljših. Srečen sem bil, ko sem se kar nekaj časa pogovarjal s Pakistancem Jahangir Khanom, ki ni samo najboljši igralec squasha vseh časov, ampak je tudi eden največjih športnikov na sploh. V tistih časih je bilo vse to doživeti veliko težje kot danes, zato so bile takšna doživetja zame nekaj res izjemnega,« pravi Vule, ki še vedno strastno igra squash in upa, da bo tako še dolgo časa.

Galerija