Nada Bambič

Nada Bambič, rojena 1966, je osem naslovov državne prvakinje osvojila v obdobju med leti 2006 in 2017. Dolgoletna članica slovenske reprezentance se lahko pohvali tudi z vsemi medaljami ekipne balkanske prvakinje, ter bronasto medaljo na Evropskem prvenstvu v Ljubljani.

Tekmovalni dosežki:

  • 8 x članska posamična državna prvakinja
  • 2 x balkanski posamični prvak
  • 3. mesto na Svetovnem veteranskem prvenstvu v Wroclawu 2022 – W55
  • 9. mesto na Evropskem veteranskem prvenstvu na Dunaju 2019

Z resnimi treningi je začela pri 26. letih, najprej v SQK Squashland, ki je bil takrat še v BTC, po njegovem zaprtju pa v Konexu. Z resno tekmovalno kariero je prenehala, ker je postala, kot pravi, starostna razlika z mlajšimi tekmovalkami prevelika, posledično pa tudi razlika v hitrosti in moči igranja. Nada se še udeležuje veteranskih tekmovanj, kjer je leta 2019 na Evropskem prvenstvu na Dunaju osvojila 9. mesto.

»Osebnega trenerja nisem imela, največ znanja pa sem si pridobila na reprezentančnih treningih in pripravah z angleškim trenerjem Kevinom Smithom,« pravi Nada.

Na vprašanje, kaj se ji zdi pomembno za dobro igro oziroma za zmago, pove, da je pomembna nenehna visoka koncentracija, da v igri poiščeš šibkost nasprotnika, da ne nihaš v lastni igri in si tehnično in kondicijsko dobro pripravljen. »Squash je hitra igra, v kateri se ne moreš niti za trenutek sprostiti – ‘dolgočasiti’. Zahteva razmišljanje šahista in veliko vzdržljivostno moč. Sem ljubiteljica narave, sem veliko na kolesu in v hribih, a kljub temu, da je sqush igra v zaprtem prostoru, me vedno znova čisto prevzame. Sicer sem profesorica športne vzgoje in sem aktivno igrala odbojko, a mi je squash dal največ samozavesti, vztrajnosti in občutek uspešnosti. Še vedno ga zelo rada igram in vsaka ura na igrišču mi pomeni veliko sprostitev in zadovoljstvo ob druženju s soigralci/kami,« še pove Nada Bambič.

Galerija