Ženska in moška članska reprezentanca sta 28. in 29. septembra nastopili na Balkanskem ekipnem prvenstvu v Sofiji. Moška reprezentanca je ubranila naslov balkanskih ekipnih prvakov, osvojen v Ljubljani septembra 2012, ženska ekipa pa je morala v finalu priznati premoč reprezentanci Hrvaške in osvojila odlično drugo mesto.

Moška ekipa je do naslova prišla zelo suvereno in zmagala celo brez izgubljene posamične tekme. V predtekmovalni skupini so tako premagali Srbijo, Turčijo in drugo ekipo Bolgarije. V polfinalu so bili Slovenci z 2:0 boljši od Hrvatov ter se v ponovitvi finala iz Ljubljane pomerili z domačini. Reprezentanti Slovenije so bili prepričljivo boljši od Bolgarov in jih premagali s 3:0.

Ženska ekipa je po treh prepričljivih zmagah s 3:0 proti Srbiji, Bolgariji in Turčiji v finalu pa z 1:2 klonila pred nasprotnicami iz Hrvaške. Dekleta so prikazale kakovosten, borben skvoš, vendar je bila športna sreča tokrat na strani Hrvatic in tekmi Pije Brglez in Nade Bambič sta se izjemno razburljivo in tesno končali z 2:3 v korist Hrvatic, zadnjo tekmo pa je Sara Rojnik dobila s 3:0.

V Sofiji je skupaj nastopilo skupaj 8 moških in 5 ženskih ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Turčije, Bolgarije in Romunije. Za Slovenijo so nastopili: Pija Brglez (Squash klub Maribor), Nada Bambič  (Squash klub Konex), Sara Rojnik (Squash klub Veržej), Mojca Blažič (Squash klub igRaj Sevnica), Martin Mošnik (Squash klub Konex), Miha Kavaš (Squash klub Konex), Klemen Kristan (Squash klub Konex) in Klemen Gutman (Squash klub Konex ).

Prihodnje leto bo Balkansko ekipno prvenstvo gostila Romunija. Naslednje večje tekmovanje, ki se ga bo udeležila slovenska reprezentanca, je Evropsko ekipno prvenstvo III. divizije v Zagrebu, aprila prihodnje leto.

Končni vrstni red v moški konkurenci:

 1. Slovenija
 2. Bolgarija 1
 3. Hrvaška
 4. Srbija
 5. Bolgarija 2
 6. Romunija
 7. Turčija 1
 8. Turčija 2

Končni vrstni red v ženski konkurenci:

 1. Hrvaška
 2. Slovenija
 3. Srbija
 4. Bolgarija
 5. Turčija