S prvega nastopa slovenskih mladincev v sezoni se oba nastopajoča vračata s pokalom. Andraž Demšar je osvojil drugo mesto v kategoriji BU17, Nina Kustec pa tretje v kategoriji GU17. Oba rezultata nakazujeta izjemno obetavno sezono za slovenski mladinski squash na mednarodnih tekmovanjih. Pozvetek s turnirja v Beogradu je pripravil dr. Goran Vučković, ki je spremljal mladinca na tekmovanju: “Začetek mednarodne sezone se je v sezoni 2013/14 pričel v vedno prijaznem in domačem Beogradu, na žalost pa v precej okrnjeni slovenski zasedbi.

Tekmovanja sta se udeležila le Nina Kustec in Andraž Demšar (oba SqK Škofja Loka). S tekmovanjem je najprej začela Nina, ki je že na ogrevanju kazala, da to ni več dekle, ki se boji udariti žogico in se po vsaki napaki le sladko zasmeji. Kljub temu pa ji najboljša igralka na turnirju ni dala veliko prostora, zato je morala Nina toliko bolj pogarati, da je uspela konkretneje vstopiti v igro znotraj posamezne točke. Kar nekajkrat ji je to tudi uspelo in tudi zaradi tega sva z Andražem z veseljem čakala na njeno naslednjo tekmo. Takoj zatem je s tekmovanjem začel Andraž, ki v skupini ni imel lahkega tekmeca. Pa vendar, to je skupina U17 in zakaj bi pri teh letih sploh pričakovali lahke tekme? Andraž je na začetku se nekoliko “zasanjano verjel”, da obstaja lahka zmaga in zato ga je tekmec (Madžar) hitro položil na realna tla z osvojitvijo uvodnega niza. Po streznitvi je Andraž začel prevzemati vajeti igre v svoje roke in spreobrnil rezultat v svojo korist, čeprav je bila to vse prej kot lahka zmaga in zaradi tega tudi neprimerno več vredna.

MladinskiPrevozi_ASPDrugo tekmo sta oba začela nekako na krilih dobre igre na predhodni tekmi. Nina sicer ni uspela zmagati, vendar si upam trditi, da je tokrat Nina zadnjic izgubila tekmo proti Srbkinji Lani Prokic. Z nekoliko več izkušenj bi lahko v ključnih trenutkih že tokrat slavila. Vsekakor pa je tudi zaradi predstave na tej tekmi, v zadnji tekmi slavila svojo prvo mednarodno zmago in zdaj, ko je ta ovira premagana, lahko nestrpno pričakujemo naslednjo priložnost. Andraž je tekmovanje nadaljeval s tekmo proti staremu znancu, ki mu je bil do sedaj boleč trn v peti, domačin Šofranac. Kot vedno med tema dvema, je bila tekma všečna, polna lepih točk, vzponov in padcev, ampak tokrat je Andraž znal najti odgovor na agresivno igro tekmeca in zmagal po 4 odigranih nizih. Kako pomembna in nepredvidljiva je bila tekma, priča tudi podatek, da je Srb po tekmi povsem izgubil živce in se dokaj pobalinsko znesel nad loparjem. Andraž je s suvereno igro nadaljeval tudi naslednji dan, ko je prepričljivo opravil s Slovakom Martinom Sisko, ki se je Andraža in njegovih včerajšnjih zmag kar nekoliko ustrašil. Andraž  mu je v igrišču razložil, da je bil strah povsem upravičen. Tekmovanje je sklenil z odlično predstavo proti favoritu turnirja, Hrvatu Martinu Keglu. Sicer poraz, vendar je bila igra na zelo visoki ravni, predvsem pa veseli Andražev pristop in dejstvo, da se tekmeca ni ustrašil in se je odločno spustil v boj.

Sklenem lahko s tem, da je bila zasedba maloštevilna in da je bila zaradi tega pot na turnir nekoliko manj prijetna, vendar z dvema pokaloma nazaj toliko bolj vesela, vsekakor obetaven začetek nove tekmovalne sezone.”

Rezultati turnirja na: http://esf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=ABCC057A-4F7A-4906-A40C-B946E652AC94