Slovenski reprezentanti zapuščajo Avstrijsko mladinsko prvenstvo v squashu z dvema kolajnama

17-članska slovenska odprava na Dunaj se lahko pohvali z dvema kolajnama v ženski konkurenci do 17 in 15 let.

S srebrom se je ovenčala Manca Demšar, ki je po pravem trilerju v polfinalu, kjer je premagala Madžarko Laksai s 3:2, v finalu naletela na previsoko oviro. Madžarka afriških korenin Chukwu Chinyere je bila premočna in je slavila s 3:0. Ne glede na razplet v finalu pa lahko Manci le čestitamo za izjemen turnir.

Odlično se je odrezala tudi Nanja Urh, ki je v odločilni tekmi za tretje mesto brez izgubljenega niza suvereno premagala Irko McConnellovo. Vse čestitke tudi Nanji, ki je ob treh zmagah zabeležila le en poraz v polfinalu proti poznejši zmagovalki, Egipčanki El Sayedovi.

Vse čestitke gredo tudi drugim mladim tekmovalcem, ki so se na Dunaju borili res z vsem srcem.

Zoja Berce in Julija Vidic sta skušali priti med deseterico najmlajših deklic, a sta si izborili še večji uspeh. Turnir sta končali na 6. oziroma 8. mestu.

Timotej Jenko in Lean Castaldi sta se z 32-imi sodelujočimi tekmovalci, starimi do 15 let, borila ‘na nož’ in oba sta se lahko veselila vidnega napredka v svojem igranju; uvrstila sta se na 17. in 21. mesto.

Naša najstarejša ‘blejska reprezentantka’, Nika Urh, je tokrat z malo smole izpadla v četrtfinalu, a vseeno je s celotnim izkupičkom turnirja zadovoljna. Dobila je kar nekaj izkušenj, ki ji dajejo zagon za naprej, saj je tudi 6. mesto med petnajsterico vrhunski dosežek.

Tudi trenerja blejske ekipe, Franc Langus Frenk in Milan Todorovič Čička, sta z izkupičkom turnirja zadovoljna, in sta vsem po vrsti močno stisnila roko.