Na Evropskem veteranskem prvenstvu, ki je na avstrijskem Dunaju potekalo med 21. in 24. avgustom, so se v konkurenci skoraj 500 igralcev odlično odrezali tudi trije slovenski predstavniki, Mariza Ohlsson (W70), Nada Bambič (W50) in Zoran Repija (M55).

Slovenske sodniške barve je na tekmovanju zastopal Marko Podgoršek.

Najvišjo uvrstitev je s petim mestom osvojila Mariza Ohlsson v kategoriji W70. Po dveh začetnih porazih je tekmovanje zaključila z dvema zmagama.

V kategoriji W50 je nastopila večkratna slovenska državna prvakinja Nada Bambič in po zmagi v kvalifikacijskem dvoboju naletela na prvo nosilko, proti kateri je zabeležila edini poraz na prvenstvu. Vse naslednje tri dvoboje je prepričljivo dobila in svoje prvo veteransko prvenstvo končala na izvrstnem devetem mestu.

Deveti je bil tudi Zoran Repija v kategoriji M55, ki pa je bila najštevilčnejša, zato je njegovo deveto mesto po kakovosti in številčnosti v kategoriji gotovo najboljši slovenski dosežek na Dunaju. Svoj edini poraz je zabeležil proti Švicarju Giorgiu Sorio in tekmovanje zaključil s petimi zmagami in enim porazom.

Končne razvrstitve najdete tukaj.