Ljubljanski Squashland bo konec septembra gostil PETROL Balkansko posamično prvenstvo v squashu. Tako se bodo v šestih kategorijah najboljši igralci s področja Balkana od 27. do 29. septembra borili za naslove in svoj delež v rekordnem 4.000 evrov težkem nagradnem skladu.

V obeh mladinskih in članskih kategorijah bodo nastopili reprezentantje posameznih držav, ki jih na tekmovanje prijavi nacionalna zveza. V odprti kategoriji nad 35 let pa so prijave odprte za vse “veterane”, ki bodo nastopili v skupni kategoriji “Ženske nad 35 let” in “Moški nad 35 let”. Rok za prijave je 31.8.2019. Ta kategorija bo na balkanskih prvenstvih organizirana prvič, bodo pa najboljši prav tako deležni svojega dela pogače iz nagradnega sklada. Več o tekmovanju pa najdete tukaj.

Svojo udeležbo na PETROL Balkanskem posamičnem prvenstvu v squashu so že potrdile reprezentance Hrvaške, Turčije, Romunije, Srbije, Bolgarije in Slovenije, verjetno pa to ni končni seznam držav udeleženk.

Zmagovalne stopničke na lanskem Balkanskem prvenstvu so osvojili

Mladinke U19

1.Franka Vidović – Hrvaška
2. Nika Urh – Slovenija
3. Kincso Szasz – Romunija

Mladinci U19

1.Bogdan Vasile – Romunija
2. Žiga Merčun – Slovenija
3. Radu Pena – Romunija

Ženske

1.Paulina Radoš – Hrvaška
2. Sara Rojnik – Slovenija
3. Nina Kustec – Slovenija

Moški

1.Martin Kegel – Hrvaška
2. Martin Mošnik – Slovenija
3. Vasile Hapun – Romunija

Glavni sponzor tekmovanja je slovenska energetska družba PETROL, d.d., ki je s svojim poslovanje prisotna v večini držav Balkanskega polotoka.