V soboto, 19. maja 2018, je v ljubljanskem Konex centru nastopilo 41 tekmovalcev v desetih kategorijah. Videli smo kar nekaj izenačenih dvobojev, kar dokazuje, da se squash dviguje in da konkurenca postaja močnejša. Dobili smo 10 državnih mladinskih prvakov v squashu, med njimi pa je bilo kar sedem takšnih, ki so naslov osvojili prvič.

 

Tina Ferjan in Jošt Dolinar sta bila najboljša med najstarejšimi, v kategoriji do 17 let pa sta na vrh stopila Pika Rupar in Blaž Porenta. V najmočnejši konkurenci do 15 let sta naslov osvojila Nika Urh in Luka Kustec, v kategoriji do 13 let sta bila najuspešnejša Sara Nedič in Jan Mislej, med najmlajšimi pa Zoja Berce in Vid Obranovič.

Mladinsko državno prvenstvo je prvič potekalo v organizaciji Squash kluba Lesce Bled, izvedba pa je bila vrhunska. Klub je poskrbel, da je prvenstvo potekalo brezhibno, da so vsi mladinci prejeli nagrade, da je bilo vzdušje zelo prijetno in predvsem, da so se otroci imeli enkratno.

U19:

V kategoriji najstarejših je naslov državnega prvaka osvojil Jošt Dolinar pred Jako Rakovcem in Oskarjem Škuljem. Blaž je bil prepričljivo boljši od nasprotnikov in pokazal, da se bo lahko konkurenčno boril tudi med člani. Pri dekletih je bila najbolj suverena Tina Ferjan, ki je s svojo igro prepričala in bila očitno boljša. Ostala štiri dekleta so bila med seboj bolj izenačena. Na drugo stopničko se je povzpela Naieli Oliva, na tretjo pa Pia Omovšek.

Rezultati BU19

Rezultati GU19

U17:

Pri dekletih se je v tej starostni kategoriji le malo pomešal vrstni red na vrhu kot v U15. Pika Rupar je stala pred Niko Urh in Manco Demšar, Karlino Piber in Laro Meršol. Pri fantih je naslov ubranil Blaž Porenta, takoj za njim pa mu sledita Anton Martin Drašler in Luka Kustec.

Rezultati BU17

Rezultati GU17

U15:

Ta kategorija je bila najmočnejša, saj je bilo tako pri fantih kot pri dekletih 12 nastopajočih. Luka Kustec je ubranil lanskoletno zmago, pod njim pa je prišlo do manjših sprememb. Timotej Jenko se je iz lanskega 3. povzpel na 2. mesto, 3. mesto pa je osvojil Gašper Dolinar. Pri dekletih so kolajne osvojila ista tri dekleta kot lani, vendar v drugem vrstnem redu. Najboljša je bila tokrat Nika Urh pred Piko Rupar in Manco Demšar.

Rezultati BU15

Rezultati GU15

U13:

Zares dobra igra Sare Nedič dokazuje ubranitev naslova. Nanja Urh je bila 2., 3. pa Miša Sax. Prvi dve dekleti sta se izkazali tudi v starejši konkurenci s 4. in 5. mestom in sta pravi mladi up. Med dečki je bil najboljši Jan Mislej pred Galom Ravnikarjem in Lanom Podgorškom, v konkurenci pa je nastopilo osem fantov.

Rezultati BU13

Rezultati GU13

U11:

Tudi najmlajša kategorija je imela svoje udeležence. Med deklicama je tesen boj v petem nizu dobila Zoja Berce pred Tinkaro Bernik. Vid Obranovič je bil med dečki najuspešnejši. Na drugo mesto se je z dvema zmagama uvrstil Mark Sever, na 3. mesto Metod Piber in s 4. mestom je kategorijo zaključil Nejc Podgoršek.

Rezultati BU11

Rezultati GU11

Na koncu gre seveda zahvala vsem sponzorjem, ki so klubu priskočili na pomoč pri nagradah za vse tekmovalce. Klub bi se rad zahvalil tudi vsem svojim članom, ki so pomagali pri organizaciji, da je bilo prvenstvo za mlade slovenske squash upe enkratno.

Fotografije s prvenstva: https://squashbled.si/mldp/

Urša Langus