‘Posebnost’ Squash kluba igRaj Sevnica je, da so člani ‘nomadi’. V svojem matičnem kraju namreč nimajo svojega squash igrišča, temveč gostujejo na igriščih v Termah Čatež, Vojniku, Zrečah, Podčetrtku, Majšperku in v ljubljanskem Squashlandu.

»Z vodstvom občine Sevnica se že šest let pogovarjamo o umestitvi igrišča v Športni park Sevnica in rišemo projekte za dve igrišči, ki bi stali samostojno, ali pa v prizidku. Iščemo tudi druge primerne lokacije, tudi z možnostjo najema, a zaenkrat smo neuspešni pri doseganju dogovora oziroma uresničitvi naših želja po igriščih,« pravi Tomaž Čampa, gonilna sila kluba.

‘Dejavnosti’ kluba trenutno potekajo tako, da se 10 do 12 igralcev kluba rekreativno pomeri, ko je priložnost, ki pa so bile zadnji dve leti, kot vemo, omejene. »Razdalje do igrišč so take, da tudi ne moremo izvajati rednih treningov. Tako na našem koncu države pri igranju squasha vztraja le še nekje do 15 rekreativnih igralcev, večinoma  ‘zrelejših’ let, saj nimamo pogojev, da bi vzgojili podmladek. Naša igra je bolj rekreativnega značaja, prirejamo lokalne turnirje, redno se udeležujemo tudi turnirjev, ki jih organizira Squash zveza Slovenije. Dokler ne bomo uspeli narediti koraka naprej v našem razvoju, se bomo trudili vzdrževati stanje, kot je,« še pove Čampa. (vk)