Za nami je prvi turnir Super Serije v letu 2018 v organizaciji Squash kluba Škofja Loka. Tudi tokrat s podobno udeležbo kot novembra 2017. Turnirja se je udeležilo 10 registriranih igralcev, skupaj je bilo 15 udeležencev. Za razliko od zadnjega turnirja so tokrat v medgeneracijskem spopadu zmagali mlajši. Zmaga je z Markom Hafnerjem ostala v Škofji Loki.

V finalu je Mark Hafner z veliko energije in želje sicer suvereno zmagal 3:0 in prvič osvojil turnir na najvišji ravni, vendar je pri tem Damjan Adlešič prva dva niza vztrajal do končnice in oba niza izgubil na razliko.

V tekmi za 3. mesto je Blaž Porenta gladko premagal Kustec Gregorja, ki je pred tem precej energije porabil v polfinalnem dvoboju s Hafnerjem, ki ga je slednji odločil sebi v prid v končnicah nizov z rezultatom 3:1. V prvem polfinalu Porenta že drugič zapored ni našel orožja in taktike, da bi resneje ogrozil Adlešiča.

V splošnem je turnir postregel z zelo kvalitetnim squashem, kjer so predvsem mladi igralci pokazali ogromen napredek. To velja za oba nosilca odličij in tudi za Luka Kusteca, ki je odigral odlične tekmo proti Hafnerju v četrtfinalu in kasneje proti Nediču v razigravanju. Podobno velja za Jošta Dolinarja, ki je imel smolo z žrebom, saj je že v prvem kolu naletel na nepostavljenega toda favoriziranega Gorana Nediča in izgubil 3:2.

Naslednji turnir Super Serije bo v Ljubljani v Konexu čez tri tedne.

Rezultati:

1.Mark Hafner
2. Damjan Adlešič
3. Blaž Porenta
4. Gregor Kustec
5. Aljaž Peternelj
6. Goran Nedič
7. Luka Kustec
8. Toni Drašler
9. Jošt Dolinar
10. Sara Rojnik
11. Nina Kustec
12. Sara Hafner
13. Pika. Rupar
14. Manca Demšar
15. Oskar Škulj