Slovenska squash osebnost leta 2012 je po glasovanju klubov in igralcev postal Martin Mošnik, član Squash kluba Konex. Priznanje si je priboril z najvišjo slovensko uvrstitvijo na PSA lestvici doslej, kjer trenutno zaseda 147. mesto, z ubranitvijo naslova članskega državnega prvaka, z aktualnim naslovom ekipnega državnega prvaka s SqK Konex in z uspešnim nastopom slovenske reprezentance na 3. balkanskem ekipnem prvenstvu, kjer je z ekipo osvojil prvo mesto.

Priznanje je Martin Mošnik prejel na prireditvi ob 20-letnici delovanja Squash zveze Slovenije 18.decembra v Konex Centru. Pravico glasovanja so imeli vsi slovenski squash klubi, ki so člani Squash zveze Slovenije, in igralci, ki so v 2012 odigrali vsaj en turnir. Martin Mošnik je skupaj zbral 24 točk in s tem prehitel Pijo Brglez, ki je leto zaznamovala z osvojitvijo naslova državne prvakinje, balkanske ekipne prvakinje in dvema zmagama na mednarodnih mladinskih turnirjih, ter Marka Podgorška, ki je postal prvi slovenski WSF sodnik, prav tako pa je organiziral izjemno Balkansko prvenstvo v Ljubljani.

Martin naslednje nastope načrtuje v januarju 2013, ko se bo najverjetneje udeležil balkanskega Grand Prix turnirja v Zagrebu ter PSA turnirja v Salzburgu.