V torek, 18. decembra, so se v prijetnem in sproščenem ambientu v Konex Centru na prireditvi ob 20-letnici delovanja Squash zveze Slovenije (ponovno) srečali nekateri izmed najbolj zaslužnih za prihod squasha v Slovenijo, skoraj vsi dosedanji državni prvaki, mladinski državni prvaki in igralci ter ljubitelji squasha.

Prireditev je bila priložnost za pregled dogodkov in dosežkov v 2012, razglasitev slovenske squash osebnosti leta, podelitev posebnih priznanj za prispevek k razvoju squasha in za revijalno ekipno tekmo med bivšimi državnimi prvaki in mladinci.

Priznanje za slovensko squash osebnost leta 2012 je po izboru klubov in igralcev prejel Martin Mošnik (SqK Konex) za najvišjo slovensko uvrstitev na PSA lestvici, za ubranjen naslov članskega in ekipnega državnega prvaka ter za osvojitev naslova balkanskega ekipnega prvaka.

Posebna priznanja za prispevek k razvoju squasha v Sloveniji so prejeli:

  • Petra Vihar Penca za 11 osvojenih naslovov državne prvakinje, izjemne rezultate na mednarodnih prizoriščih ter najvišjo slovensko uvrstitev na svetovni lestvici
  • Damjan Pintar za vloženo energijo za prihod squasha v Slovenijo, gradnjo prvih igrišč in razvoj squasha v Sloveniji
  • dr. Goran Vučković za dosežke na strokovnem področju in prispevek k razvoju tekmovalnega in mladinskega squasha
  • Ernest Starc za ustanovitev Konex Centra in izjemen prispevek k množičnosti squasha v Sloveniji
  • Goran Miličević za ustanovitev Squashlanda in izjemen prispevek k množičnosti squasha v Sloveniji
  • Klemen Gutman za 7 osvojenih naslovov državnega prvaka in prispevek k razvoju tekmovalnega squasha v Sloveniji

Na prireditvi smo lahko videli napeto ekipno tekmo med nekdanjimi državnimi prvaki in mladinci. Za nekdanje državne prvake so nastopili Nada Bambič (5-kratna državna prvakinja), Peter Janežič (prvi in 5-kratni državni prvak), Goran Vučković (3-kratni državni prvak), Gašper Fečur (4-kratni državni prvak) in Klemen Gutman (7-kratni državni prvak). Mladinsko ekipo pa so sestavljali Pija Brglez (aktualna članska državna prvakinja – SqK Maribor), Tiam Škodlar (SqK Bled), Andraž Demšar (SqK Škofja Loka), Aljaž Peternelj (SqK Škofja Loka) in Jure Jagodic (SqK Kranj). Po napetih 5 nizih je bil končni rezultat nepomemben.

Ob koncu leta smo pripravili tudi brošuro, v kateri najdete glavne dogodke in dosežke leta.