Mošnik PodaljškiNa bližnjem Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v Chennaiu v Indiji bo slovenske barve zastopal Martin Mošnik. Prvenstvo se bo pričelo že v ponedeljek, 1. septembra, Mošnik pa nam je pred odhodom prvenstvo predstavil in nam zaupal svoja pričakovanja: “Tokratno tekmovanje bo 8. po vrsti in bo potekalo pod okriljem mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) v Čenaju v Indiji.

Na tekmovanje sem se uvrstil kot zmagovalec slovenskega univerzitetnega prvenstva in bom edini predstavnik Slovenije. Tekmovanje poteka v konkurenci posameznikov in tudi ekip. Prijavljeni smo tekmovalci iz dvanajstih držav: Kanada, Velika Britanija, Francija, Slovenija, Češka, Egipt, JAR, Pakistan, Indija, Nepal, Malezija in Hong Konga. poimenski seznam tekmovalcev bo znan v nedeljo, ko se bo tudi opravil žreb. V ponedeljek je slavnostna otvoritev na stadionu, ki ji sledi prvi krog individualnega tekmovanja.

Sam sem se na turnir pripravljal celo poletje, odšel tudi na priprave v Italijo in na Madžarsko, zadnja dva dni pred odhodom pa bom odigral še kakšno tekmo na Dunaju, saj potrebujem še kakšno dobro pripravljalno tekmo. To je namreč šele moj prvi turnir v letošnji sezoni. Glede na predhodna prvenstva lahko pričakujem močan turnir (med nosilce medalj so se v preteklosti uvrstila zveneča imena kot so: Ramy Ashour, Thierry Lincou, Karim Darwish, Tarek Momen, Wael El Hindi – torej najboljši igralci sveta. Moj cilj je uvrstitev med najboljših osem igralcev.” Rezultate in potek prvenstva bomo lahko spremljali preko uradne spletne strani – wucsquash2014.com