Na PSA lestvici najvišje uvrščeni Slovenec, Martin Mošnik, je zadnji konec tedna uspešno nastopal na Austrian Open z nagradnim skladom 5.000 USD. Na glavni del turnirja se je prebil z dvema zmagama v kvalifikacijah. Najprej je s 3:0 premagal Angleža Theoa Woodwarda, v drugem krogu pa s 3:1 v nizih še državnega prvaka Poljske Wojciecha Nowisza.

V glavnem žrebu je Martin naletel na neugodnega nasprotnik – prvega nosilca turnirja, Italijana Davidea Bianchettija, ki trenutno zaseda 71. mesto na PSA lestvici. Prva dva niza sta bila povsem izenačena, oba sta dobila po en niz, v tretjem pa je Davide po dveh dolgih izmenjavah začel bolje nadzirati igro in dobil preostala dva niza. Martin je proti končnemu zmagovalcu turnirja izgubil z 1:3. Davide je v finalu premagal Nemca Jensa Schoora in tako osvojil že svoj dvanajsti turnir PSA. Več o turnirju najdete tukaj

Sicer pa je Martin na svetovni lestvici PSA napredoval na 175. mesto, kar je njegova doslej najvišja uvrstitev. Z dosežkom na Austrian Open in s prihajajočim Konex Nick PSA Closed turnirjem, ki se obeta že čez slaba dva tedna, pa bo njegova uvrstitev v začetku aprila še višja.