S tretjim turnirjem v sezoni se je tekmovalni squash v nedeljo, 4. marca, po dobrem letu in pol vrnil v Športni center Term Čatež. Tam je Squash klub igRaj Sevnica začel svoje delovanje in veseli nas, da smo zopet prišli do »novega« igrišča, na katerem je že veliko starih in tudi novih posavskih igralcev. Tako se nam za prihodnost squasha v Posavju ni potrebno bati, pred nami je izziv novih igrišč in širjenja rekreativnega in tekmovalnega squasha.

Na dobro obnovljenem igrišču, katerega je septembra 2010 zalila poplava, se je na turnirju v organizaciji Squash kluba igRaj Sevnica zbralo 9 igralcev, od teh ena dama – Ksenija Kmetič, ki se je dobro upirala težjim nasprotnikom. Že v obeh skupinah smo videli precej napete boje, iz katerih se samo Tomažu Čampa ni uspelo prebiti v polfinale.

Obe tekmi za uvrstitev od petega do osmega mesta sta bili povsem nepredvidljivi in bi se povsem lahko končali z drugačnim izidom. Tako je v tekmi za sedmo mesto Sašo Pavlič ugnal nekoliko poškodovanega Sreča Kregarja, v boju za peto mesto pa je Tomaž Čampa po šestih ubranjenih zaključnih žogah vendarle strl odpor Gvida Novaka.

V polfinalu je Jurij Jakše precej lahko odpravil Primoža Gajška, ki je imel nekaj težav z gibanjem, v drugem pa sta Jene in Miha Peteh uprizorila tradicionalen gorenjski boj na pet nizov, na koncu pa so prevladale izkušnje in Jene se je le uvrstil v finale. Ze tretje mesto sta se tako pomerila Primož in Miha, ki je narekoval oster ritem igre in tako onemogočil Primoža v treh nizih.

V finalu se je Jenetu poznala utrujenost iz prejšnjih daljših tekem, tako da je Jurij Jakše, ki je trenutno drugi na slovenski jakostni lestvici,  na videz zlahka prišel do prve zmage za Veliko nagrado igRajca

Končna razvrstitev
1. Jurij Jakše – SqK Kranj
2. Tomaž Jenko – SqK Kranj
3. Miha Peteh – SqK Kranj
4. Primož Gajšek – SqK igRaj Sevnica
5. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
6. Gvido Novak
7. Sašo Pavlič – SqK igRaj Sevnica
8. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
9. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica

Več o turnirju in celo mala fotogalerija te čaka na www.igraj.org