Nürnberg, nedelja, 18.3.2012 – Zadnji tekmovalni dan se je začel po najboljšem možnem scenariju. Mark Hafner, ki je kot po pravilu prvi začel tekmovanje od vseh naših, se je tokrat odločil, da igrišče ne zapusti brez zmage. Svojo odločenost je dokazoval v prav vsakem udarcu in Švicarju v prvih dveh nizih ni omogočil veliko. V tretjem nizu je Švicar dvignil hitrost igre in Mark je potreboval nekaj časa, da se je privadil na drugačne razmere. Na srečo ni potreboval veliko in tekmeca premagal v 3 nizih. Na nekoliko pretežko oviro pa je tokrat naletela Pija Brglez, ki ji je nasproti stala še ena domačinka. Pija je stopnjevala igro, v vsakem naslednjem imela več od igre, v zadnjem celo povsem realne možnosti za zmago, pa vendar je izkušenejša Nemka uspela spreobrniti igro v samem zaključku niza in Piji preprečila osvojitev niza.

Zmagovalni niz se je nadaljeval z naslednjo tekmo, ko je Andraž Demšar v treh nizih premagal domačina. V uvodnih dveh nizih je Andraž dokaj prepričljivo nadziral igro in Nemca spravljal ob živce. Vidno razburjeni domačin je posledično oba niza zaključil s polomljenim loparjem. V tretjem nizu je Andraž sprva dobro začel, potem pa prepustil igro Nemcu. Ta je imel celo zaključno žogo za niz, vendar je Andraž uspel zaustaviti nalet Nemca in v razburljivem zaključku zmagal v podaljšani igri. Na koncu nismo bili nič presenečeni, ko je Nemec gladko “pokopal” še tretji lopar. V slogu zmagovalcev je nadaljeval Miha Simonič. Proti Ukrajincu je sicer nekoliko neprepričljivo začel in prvi niz dobil šele v podaljšani igri. V nadaljevanju pa postavil stvari na pravo mesto in dobesedno pospravil tekmeca z igrišča. Ekspidicijo GJO je z našega vidika zaključil Aljaž Peternelj. Začel je fantastično in proti Čehu dobil uvodni niz. Na žalost pa so kot za stavo vse dolge faze igranja v nadaljevanju odšle v nasprotni tabor in Aljaž bo moral počakati naslednjo priložnost za zmago v glavnem delu turnirja.

Rezultati dopoldne:
Mark Hafner : Alex Jost (Sui) (11:3, 11:5, 12:10)
Pija Brglez : Nadja Pfister (Ger) (4:11, 4:11, 9:11)
Miha Simonič : Vitaliy Yevdochenko (Ukr) (12:10, 11:1, 11:3)
Aljaž Peternelj : Michal Bodis (Swe) (11:8, 2:11, 4:11, 5:11)
Andraž Demšar : Mirco Mauerhofer (Sui) (12:14, 9:11, 7:11)

Tretji dan – Današnji dan je bil tekmovalno zelo dolg in na naše skupno zadovoljstvo tudi bolj uspešno od včerajšnjega. Slovensko aktivnost je znova odprl Mark Hafner, kateremu je znova nasproti stal tekmec iz Finske. Poraz Marka v treh nizih ne priča o izenačenosti obeh igralcev in Mark je vsak naslednji niz igral bolje in na žalost mu je na koncu zmanjkalo malo športne sreče, da bi osvojil niz in tako spreobrnil rezultat oziroma potek tekme. Po porazu smo okusili slast zmage. Nasmeh na obraze nam je pričarala Pija Brglez, ki je v tekmi polni preobratov pokazala iz kakšnega testa je. Po zaostanku dveh nizev je štajerska jeza dobesedno zavrela in Pija se je odločila, da bo drago prodala svojo kožo. Vsi prisotni smo uživali v popolnem “come back”, v katerem je Pija prevzela nadzor nad igro in Nemka ni zmogla moči proti odločeni Piji. Podobno je svojo uvodno tekmo dneva začel Miha Simonič. Nekoliko nezainteresirano je prepustil vajeti mlajšemu Čehu, ki je ponujeno z veseljem izkoristil in osvojil prvi niz. V nadaljevanju se je Miha zbral in povsem suvereno nadvladal tekmeca, ki je imel v vsakem naslednjem nizu manj možnosti za osvajanje točk. V popoldanskem ciklusu smo iztržili skoraj polovičen uspeh. Tekmovanje sta istočasno začela najmlajša in sicer Mark Hafner in Andraž Demšar. Na žalost sta oba naletela na trd oreh in izgubila v treh nizih. Bližje uspehu je bil Andraž, ki se je povsem enakovredno kosal s starejšim in neprimerno močnejšim Švicarjem. V prvem nizu sta bila igralca povsem izenačena, pri čemer je imel Andraž celo žogo za niz. Izenačena sta bila tudi preostala dva niza, vendar je Andražu v ključnih trenutkih zmanjkalo nekoliko moči in izkušenj, da bi igrišče zapustil kot zmagovalec. Na žalost Marku v tekmi proti tekmecu iz Nizozemske ni šlo tako dobro in šele v zadnjem nizu je pokazal nekoliko več in temu primerno osvojil zajetno število točk. Z zmago je svoj tekmovalni dan zaključila Pija Brglez, ki je za tekmico ponovno imela domačinko, ki pa Piji ni bila kos in Pija je suvereno opravila v treh nizih. Manj uspešna sta bila Miha Simonič in ob zaključku dneva še Aljaž Peternelj. Miha se je povsem enakovredno kosal proti Nizozemcu in imel v drugem nizu niz praktično že v svojih rokah, vendar vseeno ostal praznih rok. Vsekakor lahko potrdim, da v takšnih razmerah našim igralcem primanjkuje predvsem izkušenj tovrstnih tekem, ko je potrebno znati umirjeno in preudarno odigrati do zadnje točke. Dobro predstavo je prikazal tudi Aljaž. Tokrat se je povsem odločeno spustil v boj in temu primerno smo uživali v dolgih fazah igre, kar je vsekakor Aljaževa pomankljivost in na katerem bo moral še trdo delati. Na tej tekmi pa je pokazal, da je sposoben igrati tudi na “daljše proge”, kar bo pozitivno vplivalo na njegov razvoj.

Jutri bodo vsi s tekmovanjem zaključili še z eno tekmo in oba z Igorjem upava, da bo zadnja tekma na turnirju pri prav vseh igralcih in igralki “naša”!

Rezultati dopoldne:
Mark Hafner : Touko Juntunen (Fin) (5:11, 5:11, 10:12)
Pija Brglez : Sina Mahrle (Ger) (11:13, 9:11, 11:8, 11:7, 11:8)
Miha Simonič : Jakub Vanek (Hun) (8:11, 11:6, 11:6, 11:2)

Rezultati popoldne:
Mark Hafner : Sebastian Lilja (Fin) (12:10, 8:11, 7:11, 6:11)
Pija Brglez : Theresa Fegers (Ger) (11:5, 11:4, 11:8)
Miha Simonič : Joost Biezeno (Ned) (8:11, 10:12, 5:11)
Aljaž Peternelj : Jesper Skarman (Swe) (4:11, 1:11, 6:11)
Andraž Demšar : Mirco Mauerhofer (Sui) (12:14, 9:11, 7:11)

Nürnberg, 16.3.2012 – Drugi dan so v dopoldanskem času prav vsi slovenski udeleženci turnirja (razen Demšarja) okusili igrišče in predvsem moč nasprotnih igralk in igralcev. Prvi je v igrišče stopil Mark Hafner (SqK Škofja Loka) kateremu je nasproti stal Čeh Ryba.  Tekma je bila dokaj izenačena in Mark je vsekakor imel svoje možnosti. Na žalost se je ponovno izkazalo, da imajo tekmeci naših igralcev neprimerno več izkušenj s takšnih tekmovanj in to tudi s prida izkoriščajo. Manj možnosti za zmago je imela Pija Brglez (SqK Maribor). Pija, ki je pred slabim tednom prebolela gripo, enostavno ni uspela zbrati dovolj moči in predvsem energije, da bi se enakovredneje borila proti razigrani Madžarki. Na žalost je nič bolje nista odnesla tudi zadnja nastopajoča Miha Simonič (SqK Konex) in Aljaž Peternelj (SqK Škofja Loka). Nasprotnika sta bila enostavno predobra in nista dovolila nikakršnega presenečenja. V drugi polovici tekmovalnega dne je slovenske barve ponovno prvi branil Mark. Proti mlajšemu Fincu je odlično začel tekmo in dobil uvodni niz. V nadaljevanju pa je zgubil rdečo nit in očitno preveč nervozen naredil mnogo napak. Vsekakor preveč, da bi lahko dobil tekmo, ki bi jo ob sproščeni igri vsekakor lahko dobil. Podobnega razpleta smo bili priča tudi pri tekmi med Aljažem in Norveškim tekmecem. Aljaž je začel nekoliko slabše, potem pa stopnjeval igro in dobil 2. niz. Na žalost pa tega poleta nikako ni stopnjeval v nadaljevanju igre in prav nasprotno, v 3. nizu ponovno prikazal počasno in neprepričljivo igro. V zadnjem nizu je ponovno zaigral bolje, vendar rezultata ni zmogel preobrniti. Brez osvojenega niza sta popoldanske dvoboje zakljucila Miha in Pija, ki nista bila kos boljšima tekmecema iz Pakistana oziroma Danske. Edini, ki je našemu taboru prinesel zmago je bil Andraž Demšar (SqK Škofja Loka), ki je na tekmo čakal ves dan in bil temu tudi primerno ogret za svojega tekmeca, ki pa Andražu ni bil kos in tekma se je dokaj hitro končala v našo korist.

Rezultati dopoldne:

Mark Hafner : Vojtech Ryba (Pol) (4:11, 8:11, 8:11)
Pija Brglez : Csenge Kiss Mate (Hun) (5:11, 7:11, 5:11)
Miha Simonič : Nandor Papp (Hun) (2:11, 5:11, 3:11)
Aljaž Peternelj : Roshan Bharos (Ned) (4:11, 4:11, 4:11)

Rezultati popoldne:

Mark Hafner : Sebastian Lilja (Fin) (12:10, 8:11, 7:11, 6:11)
Pija Brglez : Christine Christoffersen (Den) (3:11, 8:11, 4:11)
Miha Simonič : Javed Ali (Pak) (5:11, 5:11, 8:11)
Aljaž Peternelj : Morten Wold (Nor) (8:11, 11:9, 3:11, 4:11)
Andraž Demšar : Bartosz Stein (Pol) (11:1, 11:4, 11:2)


Pravi dan

Nürnberg, 15.3.2012 – Tokratno tekmovanje sta odprla prav naša igralca in sicer sta v prvem krogu nastopila Andraž Demšar in Mark Hafner (oba SqK Škofja Loka).Prvi se je pomeril z domačinom Schneiderjem, ki je Andraža presenetil z močnimi udarci in umirjeno igro (5:11, 11:8, 11:4, 12:10). Andraž je po stari dobri navadi odlično začel in dokaj suvereno osvojil 1. niz. Vendar pa v nadaljevanju nikakor ni našel ustrezne rešitve za Nemčevo vztrajno in močno igro. Še najbližje je bil v 4. nizu, ko je Andraž imel žogo za niz, vendar je ni uspel izkoristiti. Povsem drugače se je odrezal Mark, ki je G. Ribachewskega (Pol) dobesedno pospravil z igrišča in rezultat 11:0, 11:1, 11:3 pove kako je dvoboj potekal. Vsekakor odlična popotnica za jutrišnje nadaljevanje turnirja. Zadnji je v igrišče stopil Miha Simonič (SqK Konex). Brez težav je odpravil Poljaka Czarneckija z rezultatom 11:4, 11:4 in 11:7.

Jutri bodo svoje svoje sposobnosti dokazovali vsi naši, poleg že omenjenih, še Aljaž Peternelj (SqK Škofja Loka) in Pija Brglez (SqK Maribor).

Goran