3. turnirja za JL SQZS v Šport Parku Krsnik (Dol. Počehova pri Mariboru) v sezoni 2012/13 se je v soboto, 22. decembra, udeležilo 18 igralcev, 17 moških in Pija Brglez, katera je tekmovala v skupni konkurenci s fanti. Turnirja so se poleg že dobro poznanih obrazov s slovenskih igrišč udeležili tudi štirje tekmovalci iz Avstrije, ki so mu dodali mednarodni pečat.

Zmagovalec turnirja je Rok Podgornik, ki si je finalni dvoboj priboril s četrt-finalno zmago s 3/0 proti Markus-u Waldnerju, s pol-finalno nad Pijo Brglez  prav tako s 3/0, v finalu pa turnirsko zmago po odlični igri proti Bernardu Wagnerju s 3/1. Slednji je v dramatičnem in izredno izenačenem dvoboji v polfinalu s 3/2 izločil zmagovalca dosedanjih letošnjih dveh turnirjev Zorana Repijo, ki si z zmago v malem finalu nad že vidno utrujeno Pijo Brglez s 2/0 priboril najnižjo stopničko na zmagovalnem podestu. Pijino odlično četrto mesto, priborjeno z dobrimi igrami proti izkušenim fantom, je dobra popotnica za skorajšnjo igro na British JO v Shefeeld-u in Scottish JO v Edinburgh-u.

Udeleženci turnirja iz Avstrije (zraven že prej omenjenih še Robert Holzapfel in Othmar Ruprecht) so zraven prijetnega druženja turnirju dodali tudi dokajšno igralsko kakovost.

Končni vrstni red:

1. Rok PODGORNIK
2. Bernard WAGNER
3. Zoran REPIJA
4. Pija BRGLEZ
5. Markus WALDNER
6. Miha PETEH
7. Othmar RUPRECHT
8. Dejan POVODEN
9. Sašo RADIČ
10. Tomaž ČAMPA
11.-12. Jernej KRAJNC
11.-12. Žan BOMBEK
13. Robert HOLZAPFEL
14. Srečko KREGAR
15.-16. Darjan STRMECKI
15.-16. Maks BOMBEK
17.-18. Tomislav MAJCENIČ
17.-18. Pavle BRGLEZ