Na Poljskem se je v velikem skvoš centru Hasta La Vista v Vroclavu v petek, 25.8.2023, zaključilo Evropsko posamično prvenstvo v squashu, na katerem sta pod vodstvom Frenka Langusa slovenska predstavnika Nika Urh (SqK Lesce Bled) in Žam Bombek (SqK Konex) osvojila 24. in 27. mesto.

Zadnji dan prvenstva je na igrišče stopil samo Žan Bombek in bil odločen, da prvenstvo konča z zmago proti Latvijcu Aivarsu Lucjanovsu. V prvem nizu je nadzoroval igro in jo varno zaključil z 11:4. V drugem nizu je želel preveč, kar se je izkazalo za napačno pot, zato je Latvijec niz zaključil z 11:4 v svojo korist. Maratonski tretji niz se je po dolgih izmenjavah in na koncu tudi kančku sreče zaključil s 15:13 za Žana. V četrtem nizu Latvijec nato ni več uspel držati Slovenčevega ritma, tekma pa se je končala s 3:1 za Žana Bombka. Posnetek tekme najdete tukaj.

Nika Urh je zaradi zdravstvenih težav predala zadnjo tekmo proti Ukrajinki Anastasii Krykun in osvojila končno 24. mesto.

Na prvenstvu bi moral nastopiti tudi Timotej Jenko (SqK Lesce Bled), vendar je moral udeležbo zaradi poškodbe odpovedati.

Naslova evropskih prvakov sta v odsotnosti igralcev iz Velike Britanije osvojila prva nosilca, Belgijka Nele Gilis in Francoz Victor Crouin. Zanimivo je, da ESF pravila omogočajo da se tekmi za tretje mesto ne odigrata, kar je pomenilo, da sta si tretje mesto razdelila dva igralca. Kar štiri medalje so tako domov odnesli francoski igralci.

Dobitniki medalj

1 Victor Crouin FRA [1]
2 Auguste Dussourd FRA [3/4]
3 Nicolas Mueller SUI [2]
3 Dimitri Steinmann SUI [3/4]

Dobitnice medalj

1 Nele Gilis BEL [1]
2 Enora Villard FRA [2]
3 Marie Stephan FRA [3/4]
3 Emilia Soini FIN [3/4]