Captionless ImageOd 19. 3. do 22.3. poteka v Kriensu v Švici najprej posamično in nato v drugi polovici tedna še ekipno evropsko prvenstvo mladincev v kategoriji do 19 let. Slovenske barve bosta na posamičnem prvenstvu branila Andraž Demšar (trenutno na 33. mestu ESF) in Nina Kustec (trenutno na 31. mestu ESF). Udeležba na prvenstvu je izjemna, saj so na turnirju skoraj vsi, ki ta trenutek nekaj pomenijo v evropskem mladinskem squashu.

Od prve dvajseterice najboljših evropskih igralcev in igralk manjkajo trije ali štirje v posamezni kategoriji in še to gre z izjemo Finca Aijanena in Švicarke Merlo za drugokategornike, ki so uvrščeni od 11. do 20. mesta na lestvici ESF.

SloTeamPri dekletih je prijavljenih 33 igralk. Nina za uvrstitev med najboljših 16 igra ob 10:25 s Francozinjo Romba, ki je trenutno na 20. mestu ESF lestvice in se na evropskih turnirjih prvega in drugega ranga redno uvršča med najboljših osem. Že vsak osvojen niz bi pomenil ogromen uspeh, zmaga pa bi bila prava senzacija.

V moški kategoriji je prijavljenih 48 igralcev. Za uvrstitev med najboljših 32 čaka Andraža sicer težko, vendar ne nemogoče delo z najboljšim Špancem – Sergiom Garcio. Tekma se bo začela ob 13:30.

Rezultate lahko spremljate na povezavi. Držimo pesti. Vsaka zmaga v tej konkurenci šteje in predstavlja velik uspeh za slovenski squash.