Naslova državnega prvaka v članski konkurenci sta v nedeljo, 29. 05. 2022, v ljubljanskem Športnem centru Squashland ubranila Nina Kustec in Luka Kustec, oba iz Squash kluba Škofja Loka. Za Nino Kustec je to že četrti zaporedni naslov, za Luko pa drugi. V ženski in moški konkurenci se je letos pomerilo skupaj 22 igralk in igralcev iz petih slovenskih klubov.

V moški konkurenci žreb že v sobotnem polfinalu prinesel poslastico letošnjega prvenstva, v kateri sta se za vstop v finale pomerila Martin Mošnik, desetkratni državni prvak, ki je lansko sezono izpustil prvenstvo in mlajši Luka Kustec, branilec lanskega naslova. Po začetnih dveh nizih, ki sta pripadla Mošniku, je Kustec vnovčil več svežine in se v finale uvrstil s skupno zmago 3:2. V drugem polfinalu sta se srečala Jošt Dolinar in Žan Bombek. V precej napeti tekmi, v kateri rezultat v nizih 3:0 ne odraža razmerja na igrišču, je zmagal Žan Bombek in se uvrstil v svoj prvi finale državnega prvenstva. V finalu je Luka Kustec upravičil vlogo favorita in po štirih nizih slavil s 3:1 ter svojil svoj drugi članski naslov državnega prvaka. V tekmi za tretje mesto je Martin Mošnik v treh nizih premagal Jošta Dolinarja.

V ženski konkurenci sta se v polfinalnih obračunih srečale Nina Kustec in mlada Sara Nedič ter Pika Rupar in Nanja Urh. Finalistki sta po zmagah s 3:0 prepričljivo postali Nina Kustec in Nanja Urh. V nedeljskem finalu je Nina Kustec brez izgubljenega niza premagala Nanjo Urh in si priborila že četrti naslov državne prvakinje. V tekmi za tretje mesto je Pika Rupar v štirih nizih premagala Saro Nedič.

Podrobni rezultati se nahajajo tukaj.

Ženske

1. Nina Kustec – SqK Škofja Loka
2. Nanja Urh – SqK Lesce Bled
3. Pika Rupar – SqK Škofja Loka
4. Sara Nedič – SqK Škofja Loka
5. Sara Rojnik – SqK Škofja Loka
6. Zoja Berce – SqK Lesce Bled

Moški

1. Luka Kustec – SqK Škofja Loka
2. Žan Bombek – SqK Konex
3. Martin Mošnik – SqK Konex
4. Jošt Dolinar – SqK Škofja Loka
5. Gal Ravnikar – SqK Škofja Loka
6. Tomaž Guzelj – ŠK Squashland
7. Jure Jagodic – SqK Škofja Loka
8. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
9. Timotej Jenko – SqK Lesce Bled
10. Aljaž Peternelj – SqK Škofja Loka
11. Martin Fišer – ŠK Squashland
12. Izidor Sosič – SqK Konex
13. Jan Mislej – ŠK Squashland
14. Boštjan Slemenšek – ŠK Squashland
15. Goran Milićević – ŠK Squashland
16. Dominik Balaško – SqK Sevnica