V italijanskem Riccioneju je na Italian Junior Open nastopilo 231 mladincev iz kar 28 držav. Vzdušje je bilo enkratno, organizacija pa na ravni, ki bi si jo vsi morali samo želeti. Podelitve so se udeležili predstavniki italijanske squash zveze in občinskega sveta z županjo na čelu.

Pika Rupar, prva nosilka GU19, se je od nastopanja v mladinskih vrstah dostojno poslovila s tretjim mestom, saj bo v kratkem dopolnila 19 let. V prvem in drugem krogu ni imela težav, v polfinalu pa je morala priznati premoč izredni 13-letni Američanki. V napetem boju za tretje mesto je proti Romunki slavila Pika s 3:2. Čestitke!

Zoja Berce se je kot druga nosilka v GU15 suvereno sprehodila skozi prvi in drugi krog, nato pa v polfinalu igrala z Nizozemko, ki ji žal ni bila kos. Slab trenutek in nič ni šlo v njeno korist. Drugi dan se je pomerila s kolegico iz Madžarske. V igro je vstopila suvereno, saj se ji je hotela maščevati za poraz v Zagrebu. Prvi in drugi set je igro tempirala Zoja, v tretjem pri vodstvu s 5:1 pa jo je Nora v prevelikem zamahu z loparjem udarila po glavi. Zaradi prebite arkade je sledila polurna prekinitev, da so ji zaustavili krvavitev. Ko se je vrnila na igrišče, je brez težav končala, kar je začela in slavila s 3:0. Še kako sladek bron.

Nanja Urh prva nosilka GU17

Nanja je prvo tekmo proti Američanki odigrala suvereno. V četrtfinalu je igrala še z eno Američanko, ki je ni poznala, ta pa se je izkazala za pretrd oreh. Izgubila je z 1:3. To je bilo finale pred finalom, saj v nadaljevanju nobeno dekle proti njej ni zbralo več kot 15 točk, kaj šele, da bi ji vzelo set. Upamo si trditi, da je bila Američanka najboljša igralka prvenstva. Nanja je v boju za peto mesto v sedmih minutah najprej suvereno odpravila Čehinjo, nato pa še Švicarko in osvojila končno peto mesto med 21 tekmovalkami.

Timotej Jenko se je boril, kolikor mu je dopuščalo zdravje. V vseh dvobojih je bil konkurenčen v prvem nizu, v naslednjih pa žal ni šlo. Med 23 tekmovalci je osvojil končno 14. mesto.

Julija Vidic, GU17, je odigrala največ nizov in tudi časovno eno daljših tekem, ki je trajala kar 44 minut in pet setov. Žal sreča ni bila na njeni strani, na koncu pa je osvojila 15. mesto.

Še enkrat bi radi pohvalili organizatorje, saj so pripravili zares vrhunsko prireditev. Tekmovalci so poleg kolajn prejeli tudi plakete in šopek svežega cvetja, ki so jim jih podelili predstavniki zveze in občine ter se z njimi tudi posamično fotografirali.