Iz odprtega prvenstva Švice (Swiss Junior Open) se štirje slovenski mladinci vračajo brez medalj, a vsekakor z novimi izkušnjami in še boljšo podlago za naprej. Pa začnimo lepo po vrsti… Tudi tretji dan je prva izmed slovenskih predstavnikov nastopila Pika Rupar. In to kar na centralnem igrišču, kjer se je pomerila z izjemno Hrvatico Franko Vidovič.

Pika se nasprotnice ni ustrašila in pokazala zelo dobro igro, v prvem nizu je celo povedla s 5:0. Pri 9:9 je imela lepo možnost potek niza obrniti v svoj prid, a je zgrešila odločilen udarec; sledil je tie-break, ki ga je dobila Franka z 12:10. Tudi v ostalih dveh nizih sta obe igralki prikazali hitro in dopadljivo igro, žal pa je Piki zmanjkalo malo izkušenj, da bi lahko proti Franki osvojila niz. To je pomenilo, da se je Pika v naslednjih tekmah borila za uvrstitev od 5. do 8. mesta. V prvem dvoboju sta ji proti Nemki prva dva niza spolzela skozi prste, Pika je bila zelo blizu. Žal je nato zbranost popustila in tretji niz se je hitro zaključil. Dvoboj za sedmo mesto je proti Francozinji Pika dobro začela in se upirala izkušeni igralki (8:11), nato pa je žal na dan prišla utrujenost in tako je Pika osvojila končno osmo mesto (od 18 nastopajočih).

Luka Kustec je svojo prvo tekmo tretjega dne odigral proti staremu znancu, Hrvatu Janu Cerovcu. Luka je z dobro igro osvojil prvi niz, drugega zaradi nepotrebnih napak izgubil, nato pa se je zbral in dobil naslednja dva in tako je vknjižil novo zmago (6-11 11-7 8-11 9-11). Naslednji dvoboj je Luka odigral proti visokoraslemu Francozu. Kljub izjemni borbi je Francoz povedel z 2:0, nato pa je Luka Kustec pokazal, da se zna kosati z vsemi in je nasprotnika spravil v jok in znižal na 2:1. V četrtem je začel podobno in do 5:5 sta bila skupaj, potem pa mu je zmanjkalo v nogah in tekma se je odvila v korist Francoza. Tako je Luka med mladinci do 15 let osvojil 19. mesto (od 32 nastopajočih).

Tretji dan je Blaž Porenta odigral dve tekmi; prvo proti Nizozemcu Tomu Schreursu. Blaž kljub izjemni borbi in zbranosti nikakor ni našel recepta za raznoliko igro Nizozemca, ki je tekmo dobil s 3:0. Tudi drugo tekmo, tokrat proti Francozu, je Blaž odigral dobro, a mu je, še posebej v drugem in tretjem nizu, malo zmanjkalo (5-11 9-11 9-11) in tako je Francoz malo presenetljivo odnesel zmago brez izgubljenega niza. Blaž je turnir med mladinci do 17 let končal na 20. mestu (od 40 nastopajočih).

Prvi dvoboj tretjega dne je Jošt Dolinar odigral proti Francozu. Z 11:7 je dobil prvi niz, nato izgubil naslednja dva in situacija ni izgledala dobro. Nato pa je Jošt pokazal, da gre za pravega borca, saj je naslednja dva niza dobil in s 3:2 dobil svojo prvo tekmo na turnirju (11-7 8-11 4-11 11-5 11-3). Proti Fincu na naslednji tekmi ponovno odličen začetek in vodstvo z 1:0 v nizih po zmagi z 11-9. Finec je nato hitro izenačil, v tretjem in četrtem nizu pa je imel Jošt in igro in rezultat, toda na koncu mu je kljub vsemu zmanjkalo malo energije, da bi ohranil še malo natančnosti in izkoristil prigarane priložnosti. Sledil je poraz s 3:1 in končno 27. mesto (od 32 nastopajočih).