Od 7. do 12. decembra v mestecu Langnau am Albis poteka odprto prvenstvo Švice (Swiss Junior Open). Na turnirju slovenske barve zastopajo štirje tekmovalci, in sicer Pika Rupar, Jošt Dolinar, Blaž Porenta in Luka Kustec.

Prva je svojo tekmo odigrala Pika, ki se je po nervoznem začetku tekme pobrala in tekmo proti zahtevni nasprotnici dobila s 3:1. Tako Jošt Dolinar kot Blaž Porenta sta v svoji prvi tekmi loparje prekrižala s Francozoma. V kategoriji do 17 let je Blaž sicer izgubil s 3:0, a je bil neprestano zelo blizu, o čemer priča tudi zelo tesen rezultat (11:13, 12:14, 6:11). V prvem nizu je celo vodil z 8:5, a nato nesrečno izgubil, podobna slika pa se je odvila tudi v drugem nizu. Vsekakor odlična šola za nabiranje izkušenj in rast v igri. Po slabi igri v prvem nizu je tudi Jošt v drugem pokazal, da zna igrati; pri izidu 9:9 je bil zelo blizu, a je zaradi pomanjkanja umirjenosti set izgubil, poti nazaj po zaostanku z 0:2 pa žal ni našel.

Tudi drugi dan je odprla Pika in s 3:0 gladko odpravila tekmico. V njeni igri je bilo videti veliko razmišljanja; skratka igra z glavo in repom. Pika je v nadaljevanju dneva dobila tudi svojo drugo tekmo in to kljub slabši igri (zmaga s 3:1), kar pa so odlike dobrih igralcev.

Na žalost je Jošt izgubil tudi svojo drugo tekmo na turnirju in to kljub temu, da je prikazal boljšo igro. Vsekakor vse narejene napake predstavljajo osnovo za nadaljnje delo na treningih.

S tekmami je drugi dan začel tudi Luka Kustec, ki je prikazal dobro igro in je dosledno upošteval trenerjeva navodila; kljub temu je proti bolj izkušenemu nasprotniku, predvsem zaradi nepotrebnih napak, žal izgubil. Naslednjo tekmo je Luka proti ta glavo višjemu Luksemburžanu dobil, predvsem po zaslugi dobri predhodni analizi nasprotnika in umirjeni igri. Blaž je v svoji prvi tekmi drugega dne prikazal odlično igro proti staremu znancu iz Češke in tekmo po srditem in neizprosnem boju dobil s 3:1 (zanimivo, prav takšno je zdaj stanje v njunih medsebojnih dvobojih). Tudi naslednja Blaževa tekma je bila pravi triler! Končni rezultat priča o dogajanju na igrišču (3:2 za Blaža, potek nizov: 11:5. 10:12, 11:9, 7:11, 11:9), dovolj zgovoren pa je tudi citat trenerja Vučkovića: ‘Igrati 1 uro drugo tekmo v dnevu ni lahko, ampak gledati nič manj naporno.’