V squash centru Heroes v avstrijskem Gradcu so bili 18. in 19. septembra 2021 trije vzporedni turnirji: PSA challenger, Heroes open in Styrian Junior open. Po dolgem premoru od mednarodnih turnirjev so se ga udeležili tudi Slovenci in domov prinesli kar štiri zlate in eno bronasto medaljo.

Na PSA turnirju so se pomerili profesionalni igralci, kjer sta v finalu prikazala vrhunski squash Egipčana El Sirty in Elnavasany. Prava paša za oči in odlična spodbuda mladim za še boljšo igro.

Na članskem in mladinskem tekmovanju je imela Slovenija predstavnike iz treh klubov: Lesce Bled, Škofja Loka in Point Veržej.

Na mladinskem turnirju je igralo 33 igralcev, kjer so štirje slovenski mladinci iz blejskega kluba pobrali največ, kar se je dalo pobrati, in sicer štiri zlate medalje. Najboljši v svoji konkurenci so bili Nika Urh v GU19, Timotej Jenko v BU17, Nanja Urh v GU17 in Zoja Berce v GU15.

Vzporedno so mladinci nastopili tudi v članski konkurenci. Tu je bila med članicami najuspešnejša Blejka Nika Urh z osvojenim bronom, tik za njo na četrtem mestu pa Ločanka Nina Kustec. Tudi ostale Slovenke so se izkazale, dosegle pa so naslednja mesta: 5. Nanja Urh, 6. Sara Rojnik, 7. Pika Rupar, 9. Zoja Berce in 13. Nuša Senčar. Zmagovalka med damami je postala Jaqueline Peychär, odlična Avstrijka, ki je še pred kratkim nastopala na turnirjih WSA.

V moški konkurenci smo imeli dva predstavnika. Zoran Repija se je uvrstil na 15. mesto, mladinec Timotej Jenko pa je nastope končal na 22. mestu. Zmagovalec je bil domačin Aqeel Rehman.

Po letu in pol premora je bil to vrhunski izkupiček. V konkurenci Avstrijcev, Hrvatov, Madžarov, Romunov in Ukrajincev so se naši squashisti dobro izkazali. Želimo si le, da bi to spet postalo stalnica.

SqKLBled