Nastajajoči squash center Squashland na Pesarski 8 v Ljubljani je bil prizorišče novinarske konference in predstavitve slovenske reprezentance pred odhodom na evropsko prvenstvo v squashu, ki bo od 29. avgusta do 1. septembra 2018 v avstrijskem Grazu. Martin Mošnik, Žan Bombek, Sara Rojnik in Nina Kustec so povedali, kako so se pripravili za prvenstvo, predstavili pa so tudi svoja pričakovanja. Svoja pričakovanja in oceno nastopov je dodal tudi selektor Goran Vučković.

Nasprotniki naših reprezentantov v kvalifikacijah in prvem krogu so precejšnja neznanka, z izjemo avstrijskega državnega prvaka Rehmana, nasprotnika Martina Mošnika, s katerim je naš najboljši igralec v preteklih letih že nekajkrat igral, a ga še ni premagal. Če mu bo Martin vsilil svojo igro, si lahko obeta zmago, ne bo pa lahko.

Žan upa, da se bo prebil skozi kvalifikacijsko sito, na uvrstitev v četrtfinale pa upata tudi Sara in Nina.

Selektor Goran Vučković je možnosti svojih varovancev ocenil s 50:50. “Gre za turnir vrhunske kakovosti in treba se bo potruditi za vsako točko. Naši igralci z izjemo Martina nimajo veliko izkušenj s takih tekmovanj, zato se bomo odzivali sproti, glede na razmerja na terenu.”

Srečno.