S tekmami v predtekmovalnih skupinah se je v torek, 12. aprila, začelo Evropsko ekipno prvenstvo 3. divizije v Gibraltarju, kjer nastopata slovenska ženska in moška reprezentanca. Prvi dan ni šlo vse po slovenskih notah, vseeno pa je ženska ekipa dosegla zmago proti Grčiji in izjemno tesen poraz proti Romuniji.

V prvi tekmi so nastopile proti mladim Romunkam, Nina Kustec je v izjemno napeti tekmi povedla z 2:1 v nizih in kazalo je na zmago, vendar se je Nicoleta Stefan vrnila in v zadnjem nizu zmagala na razliko. V drugi tekmi je Nika Urh suvereno v treh nizih premagala Andreo Deniso Ghiorghisor. V zadnji tekmi, ki je odločala o zmagovalkah, je Nanja Urh dobro začela in povedla z 1:0 in 2:1. Romunka je četrti niz zmagala na razliko in potem tudi petega. Slovenke so tako nekoliko nesrečno izgubile prvo tekmo, kljub temu, da so zbrale več nizov in točk kot Romunija.

V drugi tekmi so Nika Urh, Nina Kustec in Pika Rupar gladko poetle z Grkinjami, ki so skupaj osvojile samo en niz. Slovenke so po dveh tekmah v skupini na drugem mestu za Romunijo in bodo v sredo odigrale zadnjo tekmo v skupini proti Luksemburgu, ki je še brez zmage.

Podrobne rezultate in razvrstitev najdete tukaj.

Moška ekipa je prvenstvo tudi začela s tekmo proti Romuniji, ki je bila močnejša in slavila s 3:1. Edino zmago za slovensko reprezentanco je dosegel Martin Mošnik po petih nizih in uri in štirih minutah boja. Vse ostale tekme so Romuni gladko dobili s 3:0. V drugi tekmi so se Slovenci pomerili s Hrvaško. Sosedi so bili boljši s 4:0, precej suvereno sta Martin Kegel in Ivan Krznarič s 3:0 premagala Martina Mošnika in Žana Bombka. Bolj napeti sta bili preostali tekmi, v katerih sta Jošt Dolinar in Timotej Jenko zelo drago prodala svojo kožo z 2:3. Slovenci so v svoji predtekmovalni skupini trenutno na četrtem mestu, čaka pa jih še tekma z Lihtenštajnom, ki je prvi dan eno tekmo zmagal, drugo pa izgubil.

Podrobne rezultate in razvrstitev najdete tukaj.