Drugi dan nastopov na Evropskem ekipnem prvenstvu 3. divizije v Gibraltarju, je slovenskima ekipama prinesel dve zmagi in en poraz, kar za žensko reprezentanco pomeni nastop v polfinalu in  boj za eno od prvih dveh mest, ki vodita v drugo divizijo. Moški pa se bodo merili za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

Ženska ekipa je najprej gladko s trikrat 3:0 nadigrala Luksemburg in si v skupini zagotovila drugo mest ter s tem nastop v polfinalu. Za Slovenijo so danes igrale Nika Urh, Nanja Urh in Pika Rupar. Nasprotnice v petkovem polfinalu še niso določene, najverjetneje pa se bodo pomerile s “starimi znankami” Švedinjami, s katerimi so lani z 1:2 izgubile tekmo za tretje mesto. Tekma bo v petek ob 15:30  prenosom v živo na igrišču 2.

Moška ekipa pa je v zadnji tekmi v predtekmovalni skupini izgubila z Lihtenštajnom s 3:1, edino točko za Slovenijo je priigral Timotej Jenko, zelo tesno tekmo pa je imel tudi Jošt Dolinar. V zelo močni predtekmovalni skupini D je tako moška reprezentanca osvojila četrto mesto.

Tekmovanje je isti dan nadaljevala z boji za mesta 9 do 15. V prvi tekmi za razvrstitev so zelo prepričlljivo s 3:1 ugnali Guernsey – zmage za Slovenijo so prispevali Martin Mošnik, Žan Bombek in Timotej Jenko. Edina izgubljena točka je bila v tekmi Jošta Dolinarja, ki je izgubil po 52 minutah. Naslednjo tekmo bodo Slovenci igrali z Grčijo istočasno kot dekleta, v petek ob 15:30.

Rezultate tekem in razpored najdete tukaj