1. turnirja za JL SQZS v ŠPORT PARKU KRSNIK (Dol. Počehova pri Mariboru) v sezoni 2012/13 se je udeležilo 16 igralcev, 14 moških in 2 dekleti, tako da sta slednji tekmovali v skupni konkurenci s fanti.
Zmagovalec otvoritvenega turnirja je Zoran REPIJA, ki se je ob odsotnosti najboljših mariborskih igralcev ubranil gorenjske ofenzive iz Kranja in Škofje Loke.

V četrtfinalu je z 3/1 premagal Davida PRAPROTNIKA, v polfinalu Roka ZORNADO prav tako s 3/1, v finalu pa še Miho PETHA s 3/0. Tomaž JENKO je ob predaji Roka ZORNADE v drugem nizu zaradi zvina gležnja osvojil 3. mesto.

Turnir sta popestrili dekleti mladinka Pija BRGLEZ in Maja OBRULJ, ki sta v prvem kolu razigravanja odigrali svoj prvi dvoboj. Dobila ga je Pija s 3/0, Maja pa je z dobrim odporom aktualni državni prvakinji še enkrat dokazala, da njeno 4. mesto na zadnjem DP ni bila muha enodnevnica.

Pozdravno je, da sta se zraven mladinke Pije turnirja udeležila še mladinca Jure JAGODIC in Žan BOMBEK. Jure je v zadnjem dvoboju dosegel zmago proti izkušenemu Maksu BOMBKU, Žan pa je v razigravanju prišel do malega in istočasno mladinskega finala s Pijo. Morda je bila kriva skrita kavalirska žilica, da za zmago ni zmogel zbrati dovolj »killer« instinkta. V kakovostnem dvoboju je zmago odnesla Pija s 3/1.

Kot zanimivost »rudarskega« turnirja bo ostala v spominu okoliščina, da je bila večina dvobojev odigrana brez razsvetljave ob dnevni svetlobi. Dalj časa zaradi izpada v širšem omrežju ni bilo električnega toka.

1. Zoran REPIJA
2. Miha PETEH
3. Tomaž JENKO
4. Rok ZORNADA
5. David PRAPROTNIK
6. Jure TRNOVEC
7. Marko KOPLAN
8. Pavle BRGLEZ
9. Pija BRGLEZ
10. Žan BOMBEK
11. Gregor ARTNIK
12. Gvido NOVAK
13. Maja OBRULJ
14. Srečko KREGAR
15. Jure JAGODIC
16. Maks BOMBEK

Kompletne rezultate in končni vrstni red si lahko ogledate v rezultatih.