V nedeljo, 2. februarja 2014, je v Rekreacijskem centru Vogu potekal prvi mladinski squash turnir v letu 2014, ki je bil namenjen otrokom do 19 let. Udeležilo se ga je 15 mladincev in 2 mladinki, najštevilčnejšo udeležbo pa je imel Squash klub Škofja Loka, nekaj udeležencev je bilo še iz Squash kluba Konex in Squash kluba Velenje.

Mladinci in mladinke so se pomerili skupaj po različnih starostnih skupinah: U11 (do 11 let), U13 (od 11 do 13 let), U15 (od 13 do 15 let) in U17 (od 15 do 17 let). Na mladinskem squash turnirju se lahko vsak otrok pomerili v dveh starostnih kategorijah (v svoji starostni kategoriji in višji kategoriji). V vseh kategorijah so otroci igrali na dva dobljena seta, mlajši z lažjo žogico (ena rumena pika), starejši z zahtevnejšo (2 rumeni piki).

V najmlajši kategoriji (U11) so se pomerili 3 igralci in ena igralka, vsi člani Squash klub Šk. Loka. Najboljši trije v tej kategoriji: Manca Demšar (1. mesto), Luka Kustec (2. mesto), Leon Hafner (3. mesto).

V kategoriji U13 (od 11 do 13 let) se je pomerilo 5 igralcev in ena igralka. Najboljši trije v tej kategoriji: Žiga Merčun (1. mesto), Luka Kustec (2. mesto), Blaž Porenta (3. mesto).

V kategoriji U15 (od 13 do 15 let) se je pomerilo 8 igralcev in ena igralka. V tej kategoriji so bili zastopani vsi klubi. Tu so se otroci borili že kot pravi levi. Tekme so bile že daljše in tudi precej zanimive. Najboljši trije v tej kategoriji: Žiga Lorger (1. mesto), Tilen Kadliček (2. mesto), Erik Slemenšek (3. mesto).

V kategoriji U17 (od 15 do 17 let) se je pomerilo 6 igralcev in ena igralka. Otroci so bili že pošteno utrujeni, a squash lopar so še vedno dobro vrteli. Najboljši trije v tej kategoriji: Andraž Demšar (1. mesto), Žiga Lorger (2. mesto), Tilen Kadliček (3. mesto).

Tekmovanje se je začelo ob 10. uri in potekalo vse do 17. ure. Mladinci in mladinke so se pošteno naigrali. Vsi mladinci in mladinke so prikazali dobre tekme, presenetljivo dobri pa so bili najstarejši mladinci, kjer so bile tekme vredne ogleda.
Na koncu so najboljši trije v posamezni kategoriji prejeli medalje.

Za otroke, njihove starše in njihove trenerje smo v rekreacijskem centru VOGU lepo poskrbeli s hrano in pijačo. Trenerji so ves dan pomagali pri vodenju in spodbujanju mladincev in mladink.