Slika3V soboto, 19. 12. 2015, je v Škofji Loki potekalo prvo občinsko prvenstvo za prebivalce občin Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas – Poljane, Žiri in za člane squash kluba Škofja Loka. Na turnir se je prijavilo 14 moških in 4 dekleta, vsi iz squash kluba Škofja Loka. Moški so igrali po sistemu dvojnega izpadanja, kjer lahko po porazu dosežeš največ tretje mesto.

Žreb je bil tokrat dokaj bolj prijazen kot na prejšnjem turnirju, do prve enakovredne tekme je prišlo v drugem kolu med Aljažem Peterneljem in Markom Hafnerjem, kjer je bil slednji boljši in Aljaža z rezultatom 3 : 1 poslal v spodnji del žreba. Tako sta se po pričakovanjih v prvem polfinalu pomerila Gregor Kustec in Aleš Arhar, v drugem polfinalu pa favorit Andraž Demšar in Mark Hafner, medtem ko sta v spodnjem delu žreba trinajstletni Blaž Porenta in Peternelj pometla s konkurenco in čakala na poraženca polfinala.

Slika1Obe polfinalni tekmi sta se zaključili z rezultatom 3 : 1. Prvo je po pričakovanjih dobil Kustec, ki je zdaj v finalu čakal na zmagovalca drugega polfinala, medtem, ko je Arhar padel v spodnji del žreba na Porento. Drugo polfinale se ni končalo po pričakovanjih. Hafner je z raznovrstno in močno igro stisnil Demšarja v kot in dobil prvi set. Tako sta dokaj enakovredno igrala do rezultata 2 : 1 za Hafnerja. V četrtem setu je Hafner močno povedel in dal vtis, da bo tekmo z lahkoto zaključil v štirih setih, saj ni nihče predvideval, da se bo Demšar vrnil. Kar naenkrat je prišlo do rezultata 10 : 10, a je Hafner dokazal, da je tudi pod pritiskom tokrat boljši in zaključil set in tekmo z zavidljivo zmago.

V spodnjem delu so se tako v »polfinalih« za tretje mesto pomerili Porenta in Arhar ter Demšar in Peternelj. V prvem je povedel in dobil starejši in bolj izkušen Aleš Arhar, v drugem »polfinalu« pa je v napetem dvoboju z 2 : 1 zmagal Peternelj.

Medtem so se v skupini pomerila vsa 4 dekleta, Pika Rupar, Manca Demšar, Sara Hafner in Nina Kustec, ki so igrale vsaka z vsako. Po pričakovanjih je prišlo do boja za tretje mesto med Manco in Piko ter do finala med Nino in Saro.

V prvi tekmi za tretje mesto je suvereno zmagala Manca in si s 3 : 0 priborila bronasto medaljo. Pri moških se je odvijalo zelo podobno, tokrat v korist Aljaža, ki je prav tako z rezultatom 3 : 0 premagal Aleša Arharja.

Slika3Finala sta bila tokrat »meddružinska«, med Kusteci in Hafnerji.

Najprej sta se pomerili dekleti Sara Hafner in Nina Kustec. Tokrat je igro vodila Nina in dokaj suvereno zaključila v treh setih.
Moški finale pa je bil malce daljši. Mark Hafner je z odločno igro povedel z 2 : 0, a se Kustec ni vdal. S pritiskom na nasprotnika in manj napakami je izenačil rezultat in privedel tekmo do petega odločilnega seta. Hafner je bil tokrat boljši in močnejši in finale zaključil z zmago nad igralcem, ki ga do tistega trenutka ni še nikoli prej premagal.

Tako sta prva občinska prvaka postala Mark Hafner in Nina Kustec.