ZmagovalciV soboto, 9. 1. 2016, je v Škofji Loki potekal 2. odprti turnir za slovensko moško jakostno lestvico, ki se ga je tokrat udeležilo 12 igralcev. Relativno nizko turnirsko udeležbo so igralci izkoristili za številne tekme, saj se je v prvem delu turnirja igralo po sistemu skupin – 2 skupini po 6 igralcev. Temu je sledilo razigravanje za končno uvrstitev.

Po pričakovanjih se je v prvi skupini boj za polfinale odvil med nosilcema Andražem Demšarjem in Blažem Porenta ter Goranom Nedićem, kjer je izpadel najmlajši Blaž. V drugi skupini se je dogajalo podobno, kjer so se za najvišja mesta spopadli najviše postavljeni Gregor Kustec, Aljaž Peternelj in Aleš Arhar. V medsebojnem obračunu je vsak dobil po eno tekmo, zaradi boljše razlike v setih pa sta v polfinale odšla oba nosilca.

V prvi tekmi za mesto v finalu sta se pomerila Kustec in Demšar, kjer je v relativno enakovrednem boju prvi nosilec Demšar zmagal z rezultatom 3 : 2. V drugem polfinalu sta se srečala Peternelj in Nedić, tekma pa je bila ravno tako izenačena do konca, saj si je Peternelj šele v petem setu s 13 : 11 zagotovil mesto v finalu. Tako se je finale odvijalo med Škofjeločanoma Demšarjem in Peterneljem, kjer je tokrat dominiral Aljaž, ki je s 3 : 0 premagal prvo postavljenega Demšarja in osvojil svoj prvi turnir ter tudi večji del nagradnega sklada, ki sta ga tokrat ob novoletni izvedbi turnirja zagotovila stalna sponzorja škofjeloškega kluba, Izoteh d.o.o. in ENEKOM d.o.o.

KONČNI VRSTNI REDUdelezenci
1. Aljaž Peternelj
2. Andraž Demšar
3. Goran Nedić
4. Gregor Kustec
5. Blaž Porenta
6. Aleš Arhar
7. Nina Kustec
8. Marko Koplan
9. Jure Trnovec
10. Luka Kustec
11. Luka Bošnjak
12. Gašper Dolinar